Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Kinderboekenweektip! De ALLES wat je worden wil machine (superhandig!)

Kinderboekenweektip! De ALLES wat je worden wil machine (superhandig!) 12 oktober 2021Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

De alles wat je worden wil machine

Ouders met kinderen kan het niet zijn ontgaan; de Kinderboekenweek is begonnen! Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’. Het gaat dus over beroepen. Eerder hadden we al aandacht voor de Kinderboekenweek en lazen we Het mysterie van het steenhouwertje. Maar… we mochten nog een Kinderboekenweektip lezen. De ALLES wat je worden wil machine van schrijver Kees de Boer.

Waar gaat De ALLES wat je worden wil machine over?

Ooit gehoord van een hijskraan-sterrenwachter of acteur-tekenaar of… goochelaarassistent-cameraman? Het kan allemaal met de bijzondere uitvinding van Tom en Emma. Tom gaat erin, Emma toetst een beroep in en hop! de machine spuugt Tom uit als bakker. Maar waarom zou je eigenlijk niet twee beroepen tegelijk kunnen hebben? Ook dat is geen probleem voor de machine! Met één druk op de knop verandert Tom in een bak-kapper en Emma in een circus-brandweervrouw. Zo proberen ze de gekste beroepen uit, totdat……

Wat vinden wij ervan?

De ALLES wat je worden wil machine is een prentenboek voor kinderen tussen de vier en zeven jaar. Het boek staat vol met mooie, grote, kleurrijke illustraties. Het verhaal is simpel en goed te begrijpen. Echt een ideaal boek wat je er bij pakt voor het slapen. Niets ingewikkelds, gewoon een gezellig en vrolijk verhaal waarop je je eigen fantasie kan loslaten. En ondertussen maak je kennis met allerlei beroepen.

Omdat de tekst vrij kort is, is het ook een leuk boek dat wat grotere kinderen kunnen voorlezen aan hun kleinere broers en zussen. Dat gebeurt hier thuis ook. Vayèn en Laurie lezen het samen en gaan daarna bedenken wat je allemaal nog meer kan worden. Al is ‘poepdoktersinterklaas’ inmiddels favoriet. Met een hoop gegiechel als gevolg.

Kinderboekenweek; worden wat je wil!

Zoals ik al schreef is het de Kinderboekenweek. Ik vind het altijd een superleuke week op school. Bij ons worden ouders /ooms/tantes/opa’s en oma’s altijd uitgenodigd in de klas om voor te lezen. De school organiseert ook altijd een boekenmarkt waar wij graag over heen struinen.

Het thema is vorig jaar al bedacht met de reden dat kinderboeken een onuitputtelijke bron zijn om over beroepen na te denken of fantaseren. Beroepen zoals astronaut, dokter of kok! Kinderen spelen vaak na wat ze willen worden of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Maar het idee is; je kunt alles worden wat je wil!

Mocht je nog meer behoefte hebben aan leestips in het kader van de Kinderboekenweek. Ik vond de site van kinderboeken.nl heel handig. Daar kun je per onderwerp of leeftijdscategorie bekijken welke boeken leuk zijn. Veel leesplezier!

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.