Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe | Review

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe | Review 22 maart 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Kirby's Return to Dream Land Deluxe

Er zijn weinig spellen die ik als kind zo vaak heb gespeeld als Kirby. Ik heb heel wat uurtjes besteed aan het roze wezentje dat tegenstanders kan opzuigen en zo hun krachten kan overnemen. En hoe leuk is het dat er onlangs weer een nieuwe Kirby game is verschenen voor de Nintendo Switch: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe. Dit is een remake van de Wii Kirby game uit 2011.

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

In de onlangs verschenen game ga je naar Planeet Popstar. Daar tref je verschillende 2D platform-werelden aan die je door moet. De game is met één tot vier spelers te spelen. Wanneer je samen met andere spelers speelt, kunnen die naast Kirby ook kiezen voor koning Dedede, Meta Knight en bandana-Waddle Dee. In de verhaallijn is het de bedoeling dat je Magolor helpt met het repareren van zijn schip. Ondertussen zijn er allemaal minigames die je kunt doen. Daarin kun je souvenirs voor in het spel kopen, zoals maskers die je op kunt zetten. Deze minigames bevinden zich in Merry Magoland.

Wat vinden wij van de game?

Ik heb dagenlang de Switch geprobeerd te bemachtigen om Kirby’s Return to Dream Land Deluxe te spelen, maar ons zoontje van 8 was me steeds voor. Kirby is mijn ultieme jeugdsentiment, maar echt leuk om te zien hoe een hele nieuwe generatie met het roze wezentje in aanraking komt en er verliefd op wordt. De graphics, de kleurrijke werelden en de vele mogelijkheden en minigames zorgden ervoor dat Spencer (8) de game echt fantastisch vond. Voor kinderen is het dus een prima toegankelijke game om te spelen.

Toen ik zelf eenmaal de kans had te spelen, wist ik weer alle redenen waarom ik altijd zo gek was op Kirby. De vrolijke kleurtjes, het koddige roze wezentje. Alle ingrediënten zijn er nog. Maar nu in een mooier, moderner jasje. De game is erg afwisselend en de moeilijkheidsgraden wisselen elkaar goed af. Wat mij betreft is deze game een absolute 10, zowel voor de fans van vroeger als de nieuwe fans!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.