Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Kleuren, kleuren, overal kleuren | Schitterend boek

Kleuren, kleuren, overal kleuren | Schitterend boek 25 september 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Kleuren, kleuren, overal kleuren

We hebben zo’n toffe tip voor jullie! Onlangs kregen we een schitterend boek thuis: Kleuren, kleuren overal kleuren van Julia Donaldson. Deze auteur ken je waarschijnlijk wel. Ze schreef eerder het mateloos populaire De Gruffalo. In haar nieuwste boek is ontzettend veel te ontdekken en draait alles om kleuren. Vandaag lees je er alles over!

Kleuren, kleuren, overal kleuren

Het boek begint met de vraag: Wat schilder jij vandaag? Die vraagt leidt de lezers langs allerlei mooie kleuren en vormen. Een blauwe boomkikker, een gigantische groene boom of een mooie witte zwaan. Alle kleuren uit de verfdoos komen voorbij. Het verhaal op rijm van Julia Donaldson is prachtig ge├»llustreerd door Sharon King-Chai en bevat verrassende flapjes om op te tillen en doorkijkjes om doorheen te gluren. Het is op rijm vertaald door Edward van de Vendel. Het boek telt 48 pagina’s.

Wat vinden wij van het boek?

Spencer (7) en Jasmijn (5) vinden het boek fantastisch. Spencer leest het voor aan zijn zusje en samen ontdekken ze van alles in het boek. En ze ontdekken steeds weer nieuwe dingen, want elke pagina heeft iets speciaals. Je kunt iets open- of uitklappen en nog veel meer. De illustraties zijn echt schitterend en het boek nodigt uit om het steeds weer opnieuw te pakken. Ik moet eerlijk zeggen dat wij De Gruffalo nooit hebben gelezen (shame on us!) dus Kleuren, kleuren overal kleuren is onze eerste kennismaking met Julia Donaldson. En wat ons betreft is het zeker voor herhaling vatbaar! Een aanrader!!

Meer lezen? Lees hier onze review van Friet flamingo en andere rare snuiters.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.