Bouw en Constructie Reviews

K’NEX Collect & Build

K’NEX Collect & Build 2 december 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (3).

K'nex collect & Build 6

K’NEX staat al jarenlang garant voor eindeloos bouwplezier. Maar ken je ook de sets K’NEX Collect & Build? Die sets kun je los van elkaar kopen en in elkaar zetten, maar je kunt ze uiteindelijk ook allemaal uiteindelijk tot één groot bouwwerk maken! Wij kregen een set toegestuurd en gingen ermee aan de slag.

K’NEX Collect & Build

Dat K’NEX leuk is wisten we natuurlijk al, maar deze Collect & Build set geeft het speelgoed nog iets extra’s. De drie losse sets zijn: Dune Buggy, Jumbo Jet en Space Shuttle. Uiteindelijk kun je daarmee uiteindelijk een zogenoemde combo build maken, de instructies daarvoor zijn gratis te downloaden op de website van K’NEX. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon los kopen en mee spelen, dan zijn ze ook al erg leuk!

K'nex collect & Build 6

De sets worden aangeraden voor kinderen van 5 jaar en ouder. Daarmee is het dus de vervolgstap op het superleuke Kid K’NEX.

Wat vinden wij van de sets?

Spencer (bijna 6) is al een hele tijd fan van Kid K’NEX. De onderdelen van deze sets zijn een stuk kleiner en dus lastiger om in elkaar te zetten. Samen gingen we aan de slag. Het is best een gepriegel sommige onderdelen, maar al met al ging het ons goed af om het in elkaar te zetten. Spencer vond vooral de Space Shuttle erg cool.

K'nex collect & Build 6

Wat ik zelf een nadeel vond, was dat de kleuren niet klopten in de beschrijving met de onderdelen in het echt. Zo waren sommige plaatjes geel, maar de onderdeeltjes in het echt oranje. Daardoor zochten we soms naar iets wat er niet was. Maar voor Spencer deed dat allemaal niets af aan de pret. En eerlijk is eerlijk, hij vond het nog het allerleukste toen alles weer gesloopt mocht worden en hij er zelf wat mee bouwen mocht!

Al met al zou ik deze sets zeker aanraden, ook los van elkaar. Het worden echt toffe bouwwerken uiteindelijk. Daarnaast kun je zelf weer natuurlijk ook bouwen wat je wilt van alle onderdelen. En als je alle drie de sets hebt, dan kun je dus uiteindelijk dit flinke bouwwerk maken:

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.