Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Koala Kart – bordspel voor het hele gezin | Review

Koala Kart – bordspel voor het hele gezin | Review 7 februari 20211 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Koala Kart het bordspel

Zo nu en dan mogen de kinderen hier in huis een nieuw (bord)spel kiezen. Scrollend op de website van Bol.com riep Fenna: stop! We stopten bij een spel dat ik nog nooit eerder voorbij had zien komen. Na het kijken van het filmpje was Fenna verkocht. Dit moest hem worden, het spel Koala Kart!

Koala Kart het bordspel

Race op een te gekke baan dwars door Australië, dat is waar het in Koala Kart om draait. Dit gaat echter niet zo makkelijk als je denkt, want onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Obstakels die door je tegenstanders zijn neergelegd of misschien race je wel tegen je eigen obstakel aan. Ben jij er klaar voor?

Koala Kart

De inhoud

Het Koala Kart bordspel zit in een redelijk grote stevige doos verpakt. In deze doos vind je de volgende onderdelen: 1 speelbord, 65 speelkaarten, 2 dobbelstenen, 6 koalaboards, 6 koala’s en de spelregels (Nederlands & Engels). Met deze items kun je met maximaal 6 spelers tegen elkaar racen.

De inhoud

Hoe werkt het spel?

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud en dus ook redelijk eenvoudig in de regels. Elke speler kiest een koala en het bijbehorende koalabord. De koala mag op het speelbord op het startvakje geplaatst worden en je speelbord heb je nodig voor de finishkaarten en je bonusitems.

Koala Kart het bordspel

De bonusitems zijn de kaarten met het vraagteken erop. Hiervan krijgt iedere speler er twee bij aanvang van het spel. Een finishkaart verdien je als je langs de finish komt. Heb je er 3 weten te verzamelen dan heb je gewonnen! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Het is tijd om de dobbelstelen erbij te pakken, een normale dobbelsteen en een dobbelsteen waarop staat 1x, 2x of 3x. Gooi met de normale dobbelsteen om te bepalen wie mag beginnen. De startspeler gooit vervolgens met beide dobbelstenen. Gooi je 3×5 dan mag je 15 vakjes op het Koala Kart speelbord vooruit, maar gooi je het stopteken dan is je beurt voorbij.

De bonusitems en finishkaart

Verplaats je vervolgens over het spelbord en probeer zo snel mogelijk langs de finish te racen. Kom je op een bliksemschicht dan mag je normaals gooien, kom je op een vraagteken dan pak je nog een bonuskaart. De bonuskaarten mag je tijdens een beurt inzetten. Hierbij zitten kaarten om af te snijden door de brug te pakken, maar ook kaarten die de weg blokkeren en tegenstanders afremmen! In Koala Kart draait het allemaal om racen en je bonuskaarten tactisch inzetten.

Wat vinden wij van Koala Kart?

Fenna (6 jaar) koos het spel uit na het zien van de onderstaande video:

Ze was direct enthousiast en kon eigenlijk niet wachten. Toen het spel binnen kwam werd het meteen uit de doos gehaald! Allereerst ziet het spel er heel leuk uit, mooi geïllustreerd! De spelregels zijn heel duidelijk en al snel stond het spel op tafel en was het tijd om te racen.

Koala Kart het bordspel

Ook leuk om te lezen: Froggit van SmartGames

De regels zijn simpel en heb je na het spelen van één potje door. En dan begint het tactisch spelen, want wanneer zet je de bonuskaarten in. Fenna had het al heel snel door en werd mega fanatiek. Het werd mij dan ook niet in dank afgenomen dat ik het eerst potje Koala Kart won, haha. Daar volgden dus nog meer potjes en inmiddels heeft de hele familie eraan moeten geloven.

Het spel is geschikt voor maximaal 6 spelers en eerlijk is eerlijk, hoe meer spelers hoe leuker. Met een groter aantal spelers heb je namelijk al snel te maken met meer obstakels, wat de race extra spannend maakt. Het deed ons al snel denken aan Mario Kart, één van onze favoriete spellen op de Nintendo Switch! In ieder geval, wat ons betreft is Koala Kart zeker een aanrader. En aan de reviews op Bol.com te zien zijn vele dat met ons eens!

Ken jij Koala Kart al?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.