Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Krabbelheks – Een magische warboel | Review

Krabbelheks – Een magische warboel | Review 25 juni 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Krabbelheks - Een magische warboel

Vandaag vertel ik je meer over het nieuwste boek uit de Krabbelheks boekenreeks, Krabbelheks – Een magische warboel! In het eerste boek gaat het over een papieren heksje Kattebel dat van kattekwaad houdt. En ook in het tweede boek staat het papieren heksje centraal, maar dit keer zorgt ze voor een magische warboel. Lees je mee?

Krabbelheks, de boekenreeks

Op dit moment zijn er twee boeken verkrijgbaar uit de reeks Krabbelheks! Boeken die zijn geschreven en geïllustreerd door Inky Willis. In beide boeken draait het om een papieren heksje dat zorgt voor spannende avonturen. Ideaal voor kinderen die gek zijn op dit onderwerp. Lees je mee?

Kattebel in de klas

In het eerste boek uit de boekenreeks, Krabbelheks – Kattebel in de klas, draait het allemaal om Milou, Cato en Kattebel! Wanneer Milou te horen krijgt dat haar beste vriendin Cato gaat verhuizen, is het de verschrikkelijkste dag uit haar leven. Al blijkt ze dit al snel te vergeten wanneer ze een klein papieren heksje ontdekt in een pennenbakje. Dit papieren heksje heet Kattebel! En Kattebel houdt van kattenkwaad, ze zorgt er continu voor dat Milou in de problemen raakt. Kunnen ze er samen voor zorgen dat Cato op school blijft?

Krabbelheks - Een magische warboel

De magische warboel

Na het succes van het eerste deel kon het niet anders dat er nog een deel zou volgen! Het tweede deel in de boekenreeks, Krabbelheks- De Magische warboel, draait wederom om de vriendinnen Cato, Milou en Kattebel! Milou is heel verdrietig als haar beste vriendin Cato van school verandert. Gelukkig weet haar geheimen papieren heksje, Krabbelheks een oplossing. Zij wil Milou graag helpen door briefjes die Cato en Milou aan elkaar schrijven te bezorgen. Maar dan krijgt Milou een briefje van Cato waarin ze zegt dat ze samen met haar nieuwe vriendinnen meedoet aan een spellingswedstrijd. Milou is jaloers en schrijft zich ook in. Er is alleen één probleem… Milou is superslecht in spelling. Lukt het Krabbelheks om de twee vriendinnen te helpen of loopt het uit in een magische warboel?

Onze ervaring met Krabbelheks – De magische warboel?

Wij kregen deel twee uit de reeks, Krabbelheks- De Magische warboel, thuisgestuurd om te lezen! Het eerste boek uit de reeks heeft Fenna (8) op school gelezen en bij het zien van het tweede boek werd ze meteen enthousiast! En dat is natuurlijk altijd een goed teken, Fenna houdt van verhalen met dieren of waar magie in centraal staat. Daar sluit dit boek precies bij aan!

Krabbelheks

Naast het feit dat het boek voor een 8-jarige prima te lezen is, maken de illustraties het boek nog leuker. Tenminste, Fenna kwam regelmatig wat vertellen en de afbeeldingen laten zien.

Krabbelheks

Over het verhaal zelf zegt Fenna: ‘Het boek is heel leuk! Maar het is wel zielig voor Milou dat Cato naar een andere school moet. Maar gelukkig is Krabbelheks daar, ik zou soms wel willen dat Krabbelheks ook bij mij langskomt!’.

Wat ons betreft dus een aanrader voor kinderen die graag lezen en zich helemaal kunnen inleven in een wereld vol magie!

Ook leuk om te lezen: De Magische Bieb – bieb op stelten

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.