Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Kun je gamen in de ruimte? | 101 vragen aan astronaut André Kuipers

Kun je gamen in de ruimte? | 101 vragen aan astronaut André Kuipers 9 juni 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Kun je gamen in de ruimte?

Kun je gamen in de ruimte? Toen ik die vraag aan Jamie (8 jaar) stelde had ik meteen zijn aandacht te pakken. Hij is maar al te graag aan het gamen en had hier nog nooit over nagedacht. Hij vond het een goede vraag, dus dat was voor mij de aanleiding om hem enthousiast te maken voor het boek: Kun je gamen in de ruimte? 101 vragen aan astronaut André Kuipers!

101 vragen aan asronaut Andre Kuipers - Het boek

101 vragen aan astronaut André Kuipers

Het boek ‘Kun je gamen in de ruimte?‘ is een boek met de antwoorden van André Kuipers op 101, persoonlijke, grappige en toch ook wel gekke vragen. Op die manier leer je alles over het leven als astronaut. In het boek worden o.a. de volgende vragen beantwoord:

  • Hoe moet je naar de wc zonder dat de drollen zweven?
  • Als je in je ruimtepak jeuk aan je neus krijgt, wat doe je dan?
  • Kun je pizza eten in de ruimte?
  • Zijn er ook (Nederlandse) vrouwen astronaut?
  • Ben je bang voor buitenaards leven?

En dit is slechts een kleine greep uit de vragen, want het zijn er in totaal maar liefst 101.

De inhoud

André Kuipers & Sander Koenen

De naam André Kuipers zegt je ongetwijfeld wel wat! André Kuipers is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. In totaal heeft hij 204 dagen in de ruimte doorgebracht! Samen met Sander Koenen (journalist en schrijver) heeft André zijn eigen theatershow, een museumattractie en samen maken ze filmpjes, verhalen en boeken. En dit gaat uiteraard allemaal over een waanzinnige ontdekkingsreis door de ruimte! Kun je gamen in de ruimte? 101 vragen aan astronaut André Kuipers is het nieuwste boek en wij hebben het gelezen!

Wat vindt Jamie (8 jaar) van het boek?

Wat was ik blij toen ik Jamie enthousiast kreeg voor dit boek! Oké, alles wat met gamen te maken heeft vindt hij interessant, maar boeken daarentegen zijn niet favoriet. Het liefst leest hij alleen stripboeken en dit boek is natuurlijk wel even wat anders! Informatief, leerzaam en grappig tegelijkertijd. Gelukkig was Jamie nog steeds enthousiast toen hij het boek zag. Sterker nog, hij kroop er mee op de bank en begon het meteen door te bladeren.

101 vragen aan asronaut Andre Kuipers - Het boek

Het boek bevat de antwoorden op alle 101 vragen en daarnaast ondersteunende foto’s en afbeeldingen. Het maakt het boek heel leuk om door te bladeren en de foto’s laten je zien hoe het er echt in de ruimte aan toe gaat.

101 vragen aan asronaut Andre Kuipers - Het boek

Jamie las een aantal antwoorden op de vragen vol verbazing. Hij had er nooit bij stilgestaan hoe anders het is in de ruimte. Het boek is op dat vlak echt een eyeopener. Gedurende dag bespreken we wel eens een vraag, we proberen eerst zelf het antwoord te bedenken en lezen daarna het antwoord. Naast leuk ook ontzettend leerzaam! Het boek ‘Kun je gamen in de ruimte? 101 vragen aan astronaut André Kuipers‘ is wat mij betreft ook zeker een aanrader voor kinderen (en volwassenen) die geïnteresseerd zijn in het onderwerp ruimtevaart!

Ook leuk om te lezen: Het nieuwe kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.