Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Leerzaam de zomer door met Squla!

Leerzaam de zomer door met Squla! 11 juli 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Squla Spelling - woordjes 4

Het is bijna zomervakantie! Ons zoontje (6) gaat volgend jaar naar groep 3. Hij is ontzettend leergierig en vindt het leuk om allerlei spelletjes te doen met rekenen en taal. Een begrip op het gebied van educatief vermaak is natuurlijk Squla. Wij kregen een spelletje opgestuurd van Squla; Spelling Woordjes voor groep 3/4.

Squla Spelling Woordjes

Squla Spelling Woordjes is een kaartspel, zoals gezegd voor kinderen uit groep 3 en 4. In de doos zitten letter- en woordenkaarten. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk woorden compleet te maken met jouw letterkaarten. Je kunt het met 2 tot 4 spelers spelen. Een spelletje duurt ongeveer 20 minuten. De opzet is vrij simpel. Maak twee stapels; eentje van de woordkaarten en eentje van de letterkaarten. Elke speler krijgt drie letterkaarten in zijn of haar hand. De speler die aan de beurt is, draait een nieuwe woordkaart open en kijkt of hij één van de drie woorden op de kaart compleet kan maken met de letterkaarten in zijn handen.

Squla Spelling - woordjes 4

Kun je een woord maken? Dan verdien je deze woordkaart. Je mag in jouw beurt meerdere kaarten compleet maken. Leg de gebruikte letters onderaan de stapel en pak nieuwe letterkaarten. Kun je geen woord maken? Dan mag je een nieuwe letterkaart pakken en een andere afleggen. Zijn alle woordkaarten gespeeld? Dan is het afgelopen. Degene met de meeste woordkaarten heeft gewonnen! Overigens zijn er ook kaarten die nog iets speciaals doen en waarmee je elkaar een beetje kunt pesten, zoals dat je een letterkaart van een ander mag afpakken.

Wat vinden wij van het spel?

Wij hebben meerdere spelletjes thuis van Squla, dus toen Squla Spelling Woordjes op de mat viel was Spencer erg blij. Hij kan sinds kort lezen dus alles wat met taal te maken heeft, vindt hij geweldig. Dit spel is ook weer erg leuk. Het is laagdrempelig, heeft een leuk element door de ‘pestkaarten’ en is bovendien erg leerzaam. Zo leuk om te zien hoe zo’n klein ventje zich ontwikkeld en steeds weer nieuwe dingen leert!

Meer Squla? Ken je het Squla bordspel al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.