Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Leestip voor 8+: Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Leestip voor 8+: Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning 21 oktober 2021Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Een musthave voor alle achtjarigen; de boekenserie Juf Braaksel van schrijfster Carry Slee. Zo knap hoe deze schrijfster al decennialang de leesharten van jonge kinderen harder laat kloppen. We hebben zojuist het vierde deel Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning dichtgeslagen en kunnen nu al niet wachten op het vervolg.

Waar gaat Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning over?

Al vier boeken lang volgen we de avonturen van Lotte en Thijs en inmiddels gaan ze alweer naar groep zeven. Het is hen nog altijd niet gelukt om van de sluwe juf Braaksel af te komen. Ze hebben geluk dat Lucas weer terug is in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nog iets heeft uitgevonden waarmee ze juf Braaksel voorgoed kunnen laten verdwijnen. Maar net voordat ze de uitvinding willen gebruiken, wordt hij gestolen… Ze willen het bijna opgeven, maar dan blijft dat Milou, hun nieuwe klasgenootje, meer van de diefstal af weet. Komen ze dan toch nog van die gemene juf Braaksel af in Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning?

Wat vinden we ervan?

Vorig jaar mochten we al Juf Braaksel en de geniale ontsnapping lezen. Toen vond Vayèn sommige stukjes nog wel heel spannend. Maar daar was tijdens het lezen van Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning niets van te merken. Afwisselend las ze hoofdstukken zelf of lazen wij het voor. 

Het is een toegankelijk boek. Wat het extra interessant voor de jonge lezers maakt is dat bijvoorbeeld ook YouTuber Dylan Haegens een klein rolletje heeft in het boek. Dat het zich op school afspeelt en er veel scènes zijn in de klas, maakt het ook herkenbaar voor schoolgaande kinderen. Als ik voorlees, merk ik wel eens dat de gedachten van Vayèn afdwalen, dat was bij dit boek zeker niet het geval.

Dat het boek echt in de smaak valt, blijkt ook wel uit het feit dat ze per se ook zelf iets wilde schrijven. Pas op; daar zit wel een kleine spoiler alert in ;-).

Vayèn: “Ik vond het een super leuk en spannend boek. Mama/Karlijn las me voor. De laatste twee hoofdstukken vond ik het zo spannend en leuk want Braaksel was verdwenen. Ik zal je dit boek zeker aanraden.”

Filmopnames

Wisten jullie dat het eerste boek van Juf Braaksel wordt verfilmd? Vorige maand (september) zijn de opnames gestart. Het wordt het negende(!) boek van de populaire schrijfster dat wordt verfilmd. Eerder waren films als Afblijven, Lover of loser en Spijt grote hits in de bioscopen.

Meer Carry Slee? Lees hier de review van Fake.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.