Bouw en Constructie Games en Elektronica Informatief & Tips LEGO Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Alles over LEGO Super Mario!

Alles over LEGO Super Mario! 11 april 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 30 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (7 jaar) & Fenna (5 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LEGO Super Mario

Vorige maand kondigden The LEGO Group en Nintendo het al aan, ze gaan samenwerken! En dat is goed nieuws voor alle LEGO en Mario fans want er komt dus LEGO van de geliefde videogame-icoon: Super Mario! Wij vertellen je vandaag alles wat er tot dusver bekend is over LEGO Super Mario.

LEGO Super Mario

Het zal je vast niet verbazen als we vertellen dat zowel LEGO als Nintendo een passie hebben voor innovatie en voor spelen. Deze passie is omgezet in een samenwerking! De samenwerking heeft geleid tot een verrijking van de LEGO bouwervaring die een nieuwe manier van spelen mogelijk gaat maken met Super Mario.

The LEGO Group & Nintendo

Beide partijen zijn ontzettend enthousiast over de nieuwe samenwerking.

We zijn erg enthousiast om Mario naar de fysieke wereld te brengen in de vorm van een interactieve en sociale LEGO speelervaring. Met LEGO Super Mario bieden we miljoenen kinderen een geheel nieuwe manier om te spelen waarbij zij zelf bepalen wat ze creëren en hoe ze spelen met hun favoriete personage. Door naadloos de nieuwste digitale technologie te integreren, is LEGO Super Mario een zeer sociale, interactieve en collaboratieve ervaring voor kinderen.

Julia Goldin, Chief Marketing Officer, EVP van The LEGO Group

Ik heb altijd van LEGO producten gehouden en de manier waarop ze kinderen helpen hun fantasie te gebruiken om te spelen. Het nieuwe product dat we samen met The LEGO Group hebben gecreëerd, probeert twee verschillende speelstijlen te combineren – één waarin je zelf vrij de wereld van Mario bouwt en één waarin je speelt met Mario in de door jou gecreëerde wereld.

Takashi Tezuka, Executive Officer en Game Producer bij Nintendo Co., Ltd

Hoe werkt LEGO Super Mario?

LEGO Super Mario is op dit moment nog niet te koop (wel te reserveren), maar we kunnen je wel vertellen hoe het werkt.Het is geen videogame en ook geen traditionele LEGO bouwset, maar wat is het dan wel? Het is een nieuwe productlijn met een interactieve LEGO Mario figuur die munten verzamelt in fysieke levels. En deze fysieke levels bouw je met echte LEGO bouwstenen. Zo beleef je de speelse wereld van Super Mario op een hele nieuwe manier! Verschillende uitdagingsniveaus en speelstijlen zullen deel uitmaken van deze nieuwe LEGO-ervaring.

LEGO Super Mario

De LEGO Super Mario app

Deze nieuwe bouwset wordt het ideale speelgoedcadeau voor kinderen. En het wordt nog leuker met de gratis LEGO Super Mario app met nieuwe speelmogelijkheden. Draai- en zoomfuncties om het bouwen te makkelijker te maken, suggesties voor andere creatieve manieren van spelen, de app heeft het allemaal! Deel jouw creaties met je vrienden op een veilige plek.

Alleen of met vrienden

Het wordt mogelijk om zowel alleen als tegen vrienden te spelen. Je krijgt de keuze uit een startset en een uitbreidingsset met onbegrensde mogelijkheden. De speelset stimuleert de probleemoplossende vaardigheden van alle spelers.

LEGO Super Mario features

Nu vraag je je wellicht af hoe het allemaal precies werkt. Het spel komt tot leven door de bijgeleverde actiestenen (dit zijn er 7 in de startersset). Deze actiestenen zorgen voor verschillende interacties met het LEGO Mario figuur. En Mario beschikt over kleurensensoren en een lcd-scherm in zijn ogen, mond en buik. Door de sensoren en schermen is kan Mario op meer dan 100 verschillende manieren bewegen en reageren.

LEGO Super Mario

Ook leuk om te lezen: Alles over de nieuwste LEGO Hidden Side bouwsets

De ingebouwde luidspreker laat herkenbare geluiden en muziek uit het spel horen. Je verzamelt in het spel virtuele munten en Mario kan zich via de bekende buizen verplaatsen naar andere locaties. En pas op, want door het vele lopen en springen kan Mario zo maar in aanraking komen met de Goomba en Browser Jr. figuren.

En tot slot is het goed om te weten dat het LEGO Mario speelfiguur werkt op 2 AAA-batterijen. Deze worden niet meegeleverd, dus zorg dat je ze in huis hebt!

Wanneer is LEGO Super Mario te koop?

Helaas duurt dit nog wel even! Deze nieuwe bouwset is beschikbaar vanaf 1 augustus 2020. Dat maakt het overigens wel meteen een ideaal cadeau voor Sinterklaas, Kerst of voor een verjaardag! De startersset bevat 231 onderdelen en is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. De set is dus nog niet te koop, maar wil je zeker weten dat je hem als één van de eersten in huis hebt? Reserveer LEGO Super Mario dan snel!

Ga jij LEGO Super Mario in huis halen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 30 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (7 jaar) & Fenna (5 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.