Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Levensweg, de moderne versie | Review

Levensweg, de moderne versie | Review 4 mei 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Levensweg, de moderne versie

Wist je dat er een nieuwe versie is uitgebracht van het populaire bordspel Levensweg? De kans is groot dat je dit spel in huis hebt of kent van vroeger. Bij mij roept het spel Levensweg in ieder geval een gevoel van nostalgie op. En ik kon niet wachten om mijn kinderen kennis te laten maken met dit spel. En dat is zeker geslaagd met deze nieuwe versie die helemaal in onze moderne wereld past!

Levensweg, de moderne versie

In het bordspel Levensweg draait het allemaal om belangrijke gebeurtenissen in het leven. In de vernieuwde versie heb je dan ook zelf de keuze of je wilt trouwen of niet. En een Midlife crisis, daar ontkom je niet aan! Dit is ook een verplichte stop in de vernieuwde editie. Ben je gewend om te spelen met de klassieke roze en blauwe poppetjes? In de nieuwe versie hebben deze plaats gemaakt voor vrolijke kleurtjes. En ook het spelbord heeft een make-over gekregen. De basis en het doel van het spel zijn hetzelfde, maar de spelonderdelen zijn in een nieuw jasje gestoken!

De inhoud

De moderne variant van het bordspel Levensweg bevat de volgende onderdelen: een spelbord, een rad, geld, auto’s (pionnen), poppetjes en verschillende speelkaarten. Allemaal elementen die je eenvoudig op of naast het speelbord plaatst voor je gaat spelen!

De inhoud

Hoe werkt het?

Voordat je start kiest elke speler een auto waar hij of zij een bestuurder in mag plaatsen. De actiekaarten, carrière kaarten en huiskaarten worden geschud en naast het bord gelegd. Elke speler ontvangt een startbedrag van de bank en je bent klaar om te beginnen. Het direct tijd om je eerste keuze te maken, ga je studeren of kies je ervoor om school te verlaten? Studeren kost je 100k, maar geeft je wel de mogelijkheid om een carrière te beginnen waarbij je meer verdient, wat is slim?

Als je aan de beurt bent draai je aan het rad en volg je het pad, je Levensweg! Gedurende dit pad maak je verschillende keuzes die het leven beïnvloeden, maar waar het uiteindelijk om draait is zoveel mogelijk geld verdienen. En dit kan op verschillende manieren!

Carrière starten

Geld verdienen doe je natuurlijk met een baan. Er staan dan ook heel veel vakjes met de tekst ‘salaris’ op het spelbord. Gedurende het spel krijg je de kans om carrière kaarten te pakken en een carrière te kiezen. Kom je op het vakje ‘salaris’ dan krijg je de salarisbonus, kom je langs het vakje ‘salaris’ dan krijg je een minder groot geldbedrag, maar hé geld is geld!

Carrière kaarten

Jamie (8) was meteen enthousiast toen hij kon kiezen voor een hoog salaris, dat zag hij wel zitten. Helaas besloot hij aan het begin van het spel niet te gaan studeren en moest hij genoegen nemen met een baan met lager salaris. Helaas pindakaas, maar meteen een mooi leermoment!

Actiekaarten

De gele vakjes op het spelbord staan voor actiekaarten. Op deze kaarten staan acties die te maken hebben met de moderne wereld. Deze acties kunnen je geld opleveren, maar ook geld kosten!

Levensweg, actiekaarten

Van het milieu redden tot aan video’s van je kat die viraal gaan. De moderne versie van Levensweg heeft acties die ook daadwerkelijk kunnen plaatsvinden in 2021, hoe leuk is dat!

De huiskaarten

Ook een huis kopen hoort bij het leven. Van boerderij tot villa, iedereen woont ergens anders. Kom je op een vakje ‘Huis’ dan krijg je de keuze om een huis te kopen of verkopen. En dan is de vraag, wat is slim?

Huiskaarten

Het leuke aan de huiskaarten? Je kan ook een heus Ecohuis kopen of wat dacht je van een Hoogbouwpenthouse of een strandhut. Er zit voor iedereen wel iets tussen!

Hoe win je het moderne Levensweg?

Net als bij de vorige editie van Levensweg draait het om geld verdienen. Je doorloopt een levenspad waarbij je zelf de keuze hebt om te trouwen of een huis te kopen. Maar waar je niet aan ontkomt is het met pensioen gaan. En je wil natuurlijk zonder zorgen met pensioen, dus het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen voor je met pensioen gaat. Zorg voor een goede baan, investeer of koop huizen. Probeer zoveel mogelijk geld te verdienen, maar probeer ook niet als laatste met pensioen te gaan. Kom je als eerste bij het vakje pensioen dan krijg je namelijk een hogere pensioenbonus. Klinkt lastig? Dat is het niet hoor, denk goed na bij de actiekaarten die je speelt en met een beetje geluk verdien jij een mooi pensioen bij elkaar!

Levensweg, de moderne versie

Wat vinden wij van de moderne versie van Levensweg?

Ik ben eigenlijk altijd al fan geweest van het spel Levensweg. Zowel de oude als de nieuwe versie zijn beide even leuk om te spelen! Jamie (8) en Fenna (6) maakte voor het eerst kennis met het bordspel Levensweg en ze waren direct enthousiast. De actiekaarten zijn origineel en helemaal van nu, de carrièremogelijkheden spreken ook kinderen aan, zo wilde ze maar al te graag vlogger worden. Het spel ziet er ook erg leuk uit met alle vrolijk kleuren en het werkt eenvoudig. Dit spel gaan we zeker vaker spelen, wat ons betreft zeker een aanrader!

Levensweg, de moderne versie

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.