Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Loco – Veilig leren lezen | Leuk en educatief

Loco – Veilig leren lezen | Leuk en educatief 5 mei 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Loco - Veilig leren lezen

Loco, wie is er niet mee opgegroeid? Ik had dit vroeger als kind zelf op school en het bestaat nog steeds! Wij kregen Loco – Veilig leren lezen opgestuurd en vandaag lees je onze bevindingen.

Loco

Loco is al meer dan 50 jaar een populair leerspel voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Het spel met de basisdoos met steentjes en losse opdrachtenboekjes wordt zowel thuis als op school ontzettend veel gebruikt. Kinderen leren zo spelenderwijs rekenen, taal en lezen, spelling, topografie, verkeer, klokkijken en nog veel meer. Uniek aan Loco is dat kinderen zélf aan de slag kunnen gaan én zelf kunnen controleren of ze het goed hebben gedaan. Dit maakt het spel zeer geschikt voor thuis(onderwijs) én voor op school.

Sinds kort is Loco in Nederland in handen van uitgeverij Zwijsen. Zij hebben onlangs nieuwe producten uitgebracht. Er zijn zeven nieuwe basispakketten. Deze bestaan uit een basisdoos en twee oefenboekjes. De nieuwe oefenboekjes sluiten 100% aan bij school. Voor de bezitters van een basisdoos, zijn de oefenboekjes ook los te bestellen. Daarnaast zijn er loco minipakketten voor kinderen van 4 tot 7 jaar. En er zijn maxi pakketten voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Loco – Veilig leren lezen

Wij kregen het Loco – Veilig leren lezen minipakket opgestuurd. Wij zijn sowieso fan van educatief speelgoed, helemaal sinds de scholen twee keer dicht zijn geweest vanwege de coronamaatregelen. Toen deze set op de mat viel, riep Spencer (6) gelijk: “hey die heb ik op school ook!” Hij wist dan ook precies wat hij moest doen en had mijn hulp eigenlijk niet nodig. Spencer zit nog in groep 2 en gaat na de zomervakantie naar groep 3. Hij is erg druk met het leren van lezen en schrijven en dit speelgoed had dus helemaal zijn interesse!

Loco - Veilig leren lezen

Dit pakket bevat twee boekjes en de basisdoos. Spencer maakt de opdrachten uit de boekjes met gebruik van de steentjes in de basisdoos. Daarna controleert hij of hij de opdrachten goed heeft gemaakt door de basisdoos om te draaien. Zijn de figuren hetzelfde? Dan zijn de opdrachten goed uitgevoerd. De inhoud is afgestemd op de leerlijn van Veilig leren lezen, de meest gebruikte taal-leesmethode.

De opdrachten variëren van het lezen van woorden en het bijhorende plaatje zoeken, maar kinderen moeten ook klanken herkennen en rijmwoorden zoeken. De variatie houdt het leuk en uitdagend en uiteraard probeert Spencer steeds een beetje verder te komen en moeilijkere opdrachten te doen. En niets leuker dan als aan het einde de opdracht goed blijkt gegaan! Dan glimt hij helemaal van trots.

Loco - Veilig leren lezen

Als ouder kan ik Loco – Veilig leren lezen uiteraard alleen maar toejuichen. Het is leerzaam en ook erg leuk. En hoe tof is het om te zien dat Loco al generaties lang meegaat!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.