Games en Elektronica Reviews

Lost in Random | Schitterende, magische game

Lost in Random | Schitterende, magische game 15 oktober 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Lost in Random

Een schitterend, magisch sprookje waarin elke gebeurtenis wordt bepaald door de worp van dobbelstenen. Dat is de nieuwe game Lost in Random. Een absoluut juweeltje, waar ik je vandaag alles over ga vertellen. Lost in Random is verkrijgbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC via de EA-app, Origin en Steam. Ik heb het gespeeld op de Nintendo Switch.

Lost in Random

Lost in Random vertelt het verhaal over twee jonge zussen, Even en Odd, die zijn overgeleverd aan de kwaadaardige koningin en haar duistere dobbelstenen. Even, die op haar twaalfde verjaardag is gescheiden van Odd, roept de hulp in van Dicey, haar dobbelsteen, om door de zes rijken van het land te reizen en haar zus uit handen van de koningin te redden. Dicey en Even moeten het opnemen tegen de volgelingen van de koningin in explosieve dobbelgevechten, die spelers naar enorme bordspelarena’s voeren. Hier moeten spelers ter plekke inspelen op de situatie in een spannende mix van real-time actie en tijdstop-tactieken. Ze moeten ook kaarten verzamelen om een deck met gevechtstechnieken te bouwen en unieke personages met onverwachte uitdagingen te ontmoeten, zodat ze de vloek van Random kunnen verbreken en Odd kunnen redden. Dit alles in een wereld die lijkt op een wereld die we kennen uit Tim Burton films.

Wat vond ik van de game?

Ik was al verkocht door de stijl van de game, alles ziet er er echt fantastisch uit. Ook de game zelf is werkelijk fantastisch. Het is een zeer uitgebreide game, met zij-missies en veel opmerkelijke en aparte types die je onderweg tegenkomt. Het spel bouwt zich ook mooi op. In eerste instantie heeft Even alleen maar een katapult. Daarmee schiet je onderweg verschillende objecten stuk. Daarmee verdien je muntjes. Ook kun je met de katapult in gevechten delen van de vijanden afschieten. Daar komen dan kleine dobbelsteentjes uit. Heb je er voldoende verzameld? Dan mag je met de dobbelstenen gooien! En dan wordt het pas echt leuk, want hier komen de kaarten om de hoek kijken. Deze worden ook weer uitgebreider naarmate de game vordert en zo kom je steeds toffere kaarten tegen. Als je eenmaal het concept van de kaarten door hebt, wordt het spel nóg leuker.

Lost in Random is een schitterende game die veel te bieden heeft. Ik kan echt echt iedereen aanraden! Tijdens het spelen ben ik geen bugs tegengekomen op de Nintendo Switch. Ik heb de game overigens op easy gespeeld. Ik las dat het niveau tussen easy en normal vrij groot is, dus die bewaar ik nog even voor later.

Meer gamen? Ken je It Takes Two al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.