Boeken, School en Vrije tijd Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Maak kennis met de nieuwste LEGO boeken!

Maak kennis met de nieuwste LEGO boeken! 27 januari 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Lego boeken

Lezen, lezen en nog eens lezen. Dat is wat mijn zoontje Spencer (7) het liefste de hele dag doet. Lezen is zijn grote liefde naast LEGO. Want bouwen, daar kan hij zich ook uren mee vermaken. Deze twee liefdes komen samen in LEGO boeken. Wij kregen er onlangs twee opgestuurd en vandaag lees je alles over de allernieuwste LEGO boeken!

LEGO boeken

Er zijn LEGO boeken beschikbaar in verschillende niveaus. Er zijn prentenboeken voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit zijn onder meer Jurassic World – Vliegensvlugge redding & LEGO City – Nieuwe voertuigen. In dat laatste boek lees je de avonturen van de brandweer van LEGO City. Wat gebeurt er als commandant McCloud het team drie nieuwe voertuigen laat testen? Het Jurassic World boek draait om meneer Masrani. Hij houdt ervan om de bezoekers van zijn supergave dino-park, Jurassic World, te verrassen! Deze keer zet hij twee gevaarlijke beesten in een kooi op het podium. Wat kan er nou misgaan?

AVI

Dan zijn er LEGO AVI-boekjes. Deze boekjes zijn geschikt voor beginnende lezers vanaf 6 jaar. Hierin is onder meer LEGO City – Waar is mijn kostuum? verschenen. Alle mensen kennen burgemeester Fleck. Dat moet ook, want hij is de baas van de stad. Maar op een dag is hij zijn kostuum kwijt… Wat moet hij nu doen? Hij heeft zijn kostuum hard nodig. Anders ziet niemand wie hij is! Er zit maar één ding op: op zoek naar een nieuw kostuum. Dit boekje hebben wij ook thuis gekregen. Spencer is net 7 en kan dit boek prima zelf lezen. Het is een grappig verhaal en het bleef de kleine man boeien. Het boek is op E3 leesniveau.

Daarnaast is ook LEGO Jurassic World – Geen dino te zien! onlangs verschenen. Hudson gaat vaak naar Jurassic World. Hij is dus dolblij als hij een prijs wint: hij mag de nieuwe GIDS 3.0 testen! Hij doet hem snel op en gaat het park in. Maar hij vindt het helemaal niet zo leuk. Er is geen dino te zien! Of misschoen toch wel. Dit boekje is op E4 niveau.

Makkelijk lezen

Voor de gevorderde jonge lezer zijn er de Makkelijk lezen boekjes. Dit zijn avonturen van LEGO Ninjago. Deze boeken zijn voor kinderen van 8 jaar en ouder. Wij kregen Het geheimzinnige eiland opgestuurd. Spencer is pas 7 en ik was bang dat dit boekje misschien iets te moeilijk voor hem was, maar het gaat eigenlijk prima. Sommige woorden, zoals ‘enthousiast’, vindt hij nog wat lastig, maar Spencer vindt dit een ontzettend leuk boek om te lezen. Elke avond voor het slapen gaan zit hij met de LEGO boeken in bed en leest hij ze. Zo leuk om te zien! Deze boeken zijn dan ook wat ons betreft een aanrader!

Meer lezen met LEGO? Lees hier onze review van LEGO Meesterbouwer in 5 minuten.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.