Bouw en Constructie Reviews

Magformers – Creatief met magneten

Magformers – Creatief met magneten 20 mei 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Magformers review

Eerder hebben we jullie al meer verteld over het bouw- en constructiespeelgoed Kapla. Simpele houten plankjes waar kinderen uren mee kunnen bouwen (en hier in huis absoluut favoriet). Vandaag vertellen we wat meer over ander tof constructiespeelgoed, namelijk de Magformers! Ook hier kunnen kinderen heerlijk gaan bouwen, maar dit keer niet met houten plankjes. In het geval van de Magformers hebben we het over kleur en magneten!

Wat zijn Magformers?

De naam zegt natuurlijk niet zoveel over het speelgoed zelf. Mocht je er nog nooit van gehoord hebben dan heb je nu waarschijnlijk nog steeds geen idee waar het over gaat. Magformers is vrolijk gekleurd magnetisch bouwspeelgoed waarmee zowel 2D als 3D creaties gebouwd kunnen worden.

Magformers review

Het spelen met magneten stimuleert de creativiteit en hersenontwikkeling van kinderen in alle leeftijdsgroepen. We hebben het hier al een aantal jaar in huis, onze kinderen spelen er al mee van kleins af aan en het is nog steeds favoriet. De aanschaf van een set met de gekleurde magneten is niet heel goedkoop, maar het speelgoed gaat lang mee. Hier is er in de afgelopen jaren nog geen onderdeel kapot gegaan.

Hoe werken de Magformers?

Magformers HandleidingZoals je op de foto’s kan zien bestaan de Magformers uit vrolijk gekleurde magnetische vierkanten of driehoeken. Doordat alle figuren magnetisch zijn kan je er eenvoudig bouwwerken mee maken. Je bouwt de magneten op elkaar of legt ze tegen elkaar aan om een nieuw creatie te maken. Bij elke set wordt ook een handleiding meegeleverd, waarin een aantal bouwwerken beschreven staan. Zo bouw je eenvoudig een bouwwerk na om te oefenen. Na een tijdje is er geen oefening meer nodig, dan verzin je zelf de leukste creaties!

Wat vinden wij ervan?

MagformersEr wordt hier graag gespeeld met de Magformers, soms alleen met de magneten, soms in combinatie met bijvoorbeeld Kapla. Maar dat de kinderen er plezier aan beleveren dat mag duidelijk zijn! Zelf vind ik de Magformers vrij prijzig, maar daarnaast wel heel stevig en robuust. Hier is er in de afgelopen jaren nog geen onderdeel kapot gegaan, dus je hebt wel meteen kwalitatief goed speelgoed in huis. Met meerdere sets maak je ook echt leuke bouwwerken in allerlei vrolijk kleuren. Zo heb je Magformers in allerlei kleuren, maar je hebt ook sets met roze/paarse magneten. Voor zowel jongens als meisjes dus een ontzettend leuk cadeau.

Hebben jullie de Magformers al in huis?

Magformers 26 Set

Vanaf €20,49
8

Prijs

6.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

8.5/10

Pros

  • Urenlang speelplezier
  • Stevig, duurzaam

Cons

  • Vrij prijzig

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.