Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Mario Strikers: Battle League Football | Review

Mario Strikers: Battle League Football | Review 26 juni 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Mario Strikers Battle League Football - Review

Yess, er is weer een nieuwe game uit in de Mario-reeks! En dit keer helemaal in het thema van voetbal, Mario Strikers: Battle League Football lijkt erg op voetbal, maar dan zonder regels. Dus heb jij altijd al willen voetballen zonder regels? Lees dan snel verder!

Mario Strikers: Battle League Football

Stap het veld op en tackle, doe een hyperschot of probeer je tegenstander te dwarsbomen met voorwerpen zoals bananen of rode schildjes. Vergeet na dit dwarsbomen niet ook nog te scoren, want dat is de enige manier om het spel te winnen. Mario Strikers: Battle League Football is het allerleukste als je het samen speelt en dit kan met tot wel 8 spelers op dezelfde console. Ook online is het mogelijk om samen of tegen elkaar te spelen! Begin een Strikersclub en behaal samen zoveel mogelijk punten om als club zo hoog mogelijk te eindigen. Hoeveel punten je scoort heeft invloed op de divisie die je in het volgende seizoen toegewezen krijgt.

Mario, Peach of Donkey Kong, als wie speel jij?

Ook in Mario Strikers: Battle League Football speel je met je favoriete Mario-karakter. Elk karakter heeft ook in dit spel zijn eigen eigenschappen die je kunnen helpen naar de overwinning. Denk hierbij aan de vlammenvortex van Mario of de hartendans van Peach. En wil je lachen? Bekijk dan eens de hilarische bananenbeuk van Donkey Kond. Alle karakters verschillen in kracht, schotkracht, passing, techniek en snelheid. Met behulp van uitrustingsets kunnen deze speciale krachten nog een extra upgrade krijgen.

Mario Strikers: Battle League Football online spelen?

Online speel je samen of tegen andere spelers, maar hier moeten we wel even een kleine kanttekening bij maken. Dit kan namelijk alleen met een betaald Nintendo Switch Online-abonnement. Dit abonnement geeft je toegang tot veel voordelen zoals online spelen, een veilige backup en exclusieve aanbiedingen. Meer hierover lees je op de website van Nintendo.

Onze ervaring met Mario Strikers: Battle League Football

Klinkt allemaal supertof niet? Wij kregen de mogelijkheid om het spel te testen en vertellen jullie er alles over! Met twee kinderen die op voetbal zitten en gek zijn op spellen van Mario moet dit wel een succes zijn toch?

Mario Strikers Battle League Football - Review

Aan de slag in de trainingsmodus

In het echte leven staan Jamie en Fenna gemiddeld zo’n 2 tot 4 keer op het voetbalveld om te trainen. In Mario Strikers: Battle League Football ontkom je dan ook niet aan een goede training. Oftewel, je wordt bij het spelen van het spel direct in de trainingsmodus gegooid, waarin je uitleg krijgt over alle mogelijkheden en besturingsopties. En dat is zeker wel een aanrader! Jamie en ik besloten dit over te slaan, we wilden zo graag een potje voetballen, maar vooral ik had geen idee wat ik aan het doen was. Wellicht is het de leeftijd, maar het gebrek aan training speelde ook zeker een rol. Doorloop dus zeker als je voor het eerst dit spel speelt de trainingsmodus!

Mario Strikers

Verschillende spelmogelijkheden

Na het trainen weet je hoe je de bal kunt overspelen, hoe je op het doel schiet en hoe je de bal afpakt. Met de basisvaardigheden op zak is het tijd om te gaan spelen. Je hebt verschillende spelopties en maar liefst 10 personages om uit te kiezen. Je kan het spel alleen spelen, of op één console tegen elkaar (in andere teams of bij elkaar in het team) en je kan online spelen. Wij begonnen met een potje tegen elkaar in aparte teams. Het feit dat je uit zoveel personages kan kiezen bij het samenstellen van je team is heel leuk! Het maakt het overigens ook wel lastiger, want welke personages kies je? Allemaal hebben ze hun eigen kwaliteiten? Ga je voor iemand die snel is, maar minder hard kan schieten. Of heb je liever iemand die vanaf de middenlijn de bal het goal in schiet?

Voetballen met Mario
Voetbalstadion

Heb je eenmaal je team samengesteld dan is het tijd om te kiezen op welk veld je gaat spelen. Ook hierin weer voldoende keuzes en leuke thema’s op het voetbalveld. En eenmaal op het veld als de wedstrijd is begonnen dan wordt je direct meegezogen in dit voetbal spektakel. Fanatiek was wij waren speelden Jamie en ik meerdere potjes om tot de conclusie te komen dat vooral ik nog even moet oefenen 😉

In Mario Strikers: Battle League Football heb je ook de opties om online te spelen met andere spelers. Online kan je een eigen club aanmaken of je aansluiten bij een bestaande club. De clubs kunnen naar wens worden aangepast, denk hierbij aan het stadium waarin je speelt, etc. Je eigen club helemaal maken zoals jij het wilt maakt het een stuk persoonlijker. Door samen met andere spelers van jouw club te spelen en te winnen, vergaar je punten waarmee je weer nieuwe items vrij speelt. Tevens is er een leaderbord waarop je de rang van jouw club kunt zien, hoe meer je wint, hoe hoger je staat. Erg leuk!

Alleen aan de slag met Mario Strikers: Battle League Football

Ga je het spel alleen spelen dat is wat ons betreft het spel wat minder leuk. In dit spel zit geen missie of verhaalmodus, je kan hier enkel aan de slag met verschillende toernooien. Je speelt per cup en het winnen van een wedstrijd levert muntjes op. Met deze muntjes kun je gear kopen voor je spelers, waarmee je ze extra kwaliteiten kan meegeven. Het geeft je de mogelijkheid om je team sterker te maken, maar meer dan de toernooien spelen kan je niet met je team.

Munten verzamelen en je gear updaten
Munten verzamelen en je gear updaten

Onze mening!

Oké, als je alleen speelt wordt het spel na een tijdje misschien wat saai. Maar de multiplayer modus is wat ons betreft echt een aanrader! Je kan maar liefst met 8 spelers op één Switch spelen (let op, dan heb je dus wel 8 joycons nodig). En met meerdere spelers wordt de strijdlust natuurlijk alleen maar groter.

Mario Strikers Battle League Football - Review

Wij hebben verschillende potjes gespeeld, waardoor je de karakters en de hyper strikes steeds beter leert kennen. Ook de power-ups op het veld ga je steeds beter benutten en zo wordt het steeds spannender. Wat ons betreft is Mario Strikers: Battle League Football een echte partygame waar je urenlang plezier aan gaat beleven!

Ook leuk om te lezen: Mario Golf Super Rush | Review

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.