Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Minecraft bordspel | Heroes of the village

Minecraft bordspel | Heroes of the village 12 februari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Minecraft Heroes of the village 5

Minecraft. Het is het helemaal thuis. Of het nou de daadwerkelijke game spelen is, filmpjes kijken hoe anderen bouwen of boeken erover lezen. Spencer (8) vindt het allemaal prachtig. We waren dan ook erg blij dat we een mooi Minecraft bordspel van Ravensburger thuisgestuurd kregen: Heroes of the village.

Minecraft bordspel

Dit nieuwe familiespel is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder. Je kunt het met 2 tot 4 spelers spelen. Het Minecraft bordspel is op verschillende moeilijkheidsgraden te spelen. In het spel hebben de bewoners van een dorp hulp nodig om zich te verdedigen tegen vijandige Illagers. Illagers zijn zeg maar de slechteriken in Minecraft. Je moet samenwerken om de aanval te verhinderen voor de Illagers het dorp bereiken. Dit doe je door blokken te verzamelen, de wereld te verkennen en natuurlijk (hoe kan het ook anders) te bouwen!! Iedere speler kiest een eigen karakter en een eigen huisdier. Worden jullie de held van het dorp?

In dit Minecraft bordspel is het de bedoeling dat je drie gebouwen bouwt voor de Illagers het dorp bereiken. Elke beurt kan een speler twee acties uitvoeren. Dit kunnen meerdere dingen zijn, zoals blokken verzamelen of bijvoorbeeld vechten. Het is een coöperatief spel, dus als team moet je het dorp beschermen en de gebouwen bouwen. Als dit niet lukt, verliest dus het hele team.

Wat vinden wij van het spel?

Spencer was ontzettend blij toen dit spel thuiskwam en samen gingen we aan de slag. Samen hebben we de spelregels doorgenomen. We moesten het een paar keer lezen voor we het goed begrepen, maar als je het eenmaal gaat spelen is het goed te begrijpen. Het is leuk dat je samen een team bent, dus je strijd samen tegen de slechteriken. Spencer heeft nog wel eens moeite met verliezen, maar nu je samen verliest vindt hij het minder erg. De karakters en de vormgeving is allemaal superherkenbaar voor onze kleine trouwe Minecraft-fan, dus hij vond het allemaal een waar feestje. Hij vindt het zo leuk dat hij soms ook gewoon met het spelmateriaal zit te spelen in plaats van daadwerkelijk het spel speelt. Hij heeft zoveel fantasie erbij dat hij er helemaal zijn eigen verhaal van maakt.

Wij zijn dus heel erg blij met het spel en het is een aanrader voor alle Minecraft fans!!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.