Games en Elektronica Reviews

Mini Motorways | Stressvol en ontspannend tegelijkertijd

Mini Motorways | Stressvol en ontspannend tegelijkertijd 18 augustus 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Mini Motorways

Sommige games zijn heerlijk ontspannend en ontzettend stressvol tegelijkertijd. Dat geldt zeker ook voor Mini Motorways. Dat is een game van de indie gamestudio Dinosaur Polo Club. Vandaag vertel ik je alles over deze game!

Mini Motorways

Mini Motorways is beschikbaar in de Apple App Store en voor de PC op Steam. In het spel is het de bedoeling dat je allerlei wegen maakt in de verschillende steden die je kunt spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan Los Angeles of Tokio. In die steden zijn huisjes met bewoners in hun autootjes. Die mensen moeten naar bepaalde plekken gebracht worden. Ieder huisje heeft een kleur. Stel het huisje is geel, dan moeten die autootjes naar een gele bestemming, enzovoort. Het begint natuurlijk simpel, met 1 kleur. Maar al snel komen er kleuren bij en wordt het lastiger om de juiste verbindingen te leggen.

Je hebt namelijk niet onbeperkte wegen. Je krijgt een bepaald wegen, plus een bepaald aantal bijzondere verkeersdingen. Zo zijn er bijvoorbeeld rotondes, snelwegen of stoplichten beschikbaar. Deze zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. In het spel loopt een kalender mee. Elke zondag kun je kiezen welke nieuwe wegen jij wilt. Er zijn twee keuzes waar je uit kunt kiezen. En daarmee moet je het dan de hele week doen. Intussen poppen er steeds meer nieuwe huisjes op en nieuwe bestemmingen. Je moet dus creatief zijn om alles te behalen. Komen er niet genoeg autootjes bij een bepaalde bestemming? Dan gaat er een timer lopen. Als het je niet lukt om op tijd genoeg autootjes bij de bestemming te krijgen, en de timer is af, dan is het spel afgelopen.

Wat vind ik van het spel?

Mini Motorways is een relatief simpel spel en kan daardoor repetitief worden. Maar het blijft mij genoeg boeien om het toch steeds weer te spelen. Het is een behoorlijk verslavend spel daardoor. Sowieso ziet het er fantastisch uit, het is echt heel mooi vormgegeven. Daarnaast is het een uitdaging om te proberen je eigen highscore (en die van anderen!) te verslaan. Ook zijn er steeds challenges die je kunt doen. Op Steam kost het spel slechts ruim 8 euro en dat vind ik een mooi bedrag voor een spel waar je dermate veel plezier uit kunt halen. Als je Mini Motorways leuk vindt, is overigens Mini Metro ook een leuk alternatief. Zelfde concept, maar dan met metrolijnen.

Meer gamen? Ken je Cozy Grove al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.