Boeken, School en Vrije tijd Informatief & Tips

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan!

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! 15 januari 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn binnenkort weer! Deze vinden plaats van 23 januari t/m 2 februari. Vandaag vertellen we je er graag meer over!

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden elk jaar eind januari plaats. De dagen worden traditiegetrouw afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt. Daar doen heel veel scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, gastouders en boekhandels aan mee. Tijdens de Voorleesdagen zijn er in het hele land allerlei activiteiten rondom voorlezen.

De doelstelling van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn gericht op ouders van kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar. Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarnaast leren kinderen de wereld om hen heen beter te begrijpen. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB.

Meer lezen over boeken en (voor)lezen? Ben je al bekend met deze Disney boeken voor kinderen met dyslexie?

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesontbijt

Zoals gezegd beginnen de Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt. Elk jaar worden bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Naast de zogenoemde VIP-voorleesontbijten organiseren basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ook zelf ieder jaar voorleesontbijten.

Prentenboeken

Nog een beetje inspiratie nodig wat je dan voor kunt lezen tijdens de dagen? Daarvoor kun je terecht bij de Prentenboek TopTien. Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft een selectie gemaakt en de leukste 10 prentenboeken op een rijtje gezet. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Lezen jullie thuis veel voor? Doen jullie mee aan de Nationale Voorleesdagen?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.