Reviews Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Nieuwe peuterpuzzels | Gewoon gek

Nieuwe peuterpuzzels | Gewoon gek 18 maart 202111 Comments

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Gewoon gek

Ooit een haai gezien die zich achter bomen verstopt? Of een pinguïn die een ijsschots met zich meezeult naar de woestijn? Dingen die eigenlijk heel normaal zijn in de ‘Gewoon gek’ puzzel. De afbeeldingen zijn gebaseerd op het boek van Ingrid & Dieter Schubert. ‘Gewoon gek’ is één van de nieuwe peuterpuzzels van uitgeverij Lemniscaat.

Gewoon gek

Er zitten vier puzzels in de doos. Allemaal even groot maar met een verschillend aantal stukjes. 12, 16, 20 en 24 stukjes. De afbeeldingen zijn supervrolijk en dagen je echt uit om de puzzel af te maken om te kijken wat ze nou aan het doen zijn. Op elke puzzel worden tegenstellingen uitgebeeld. Op de ene puzzel doen de dieren iets liefs of iets stouts. Slapen de dieren of zijn ze wakker? Is het warm of koud of doen de dieren iets gewoons of geks? Zo krijg je een situatie waar een olifant slaapt in een boom, een giraf zijn nek dienst doet als glijbaan of een schansspringende pinguïn.

Omdat de puzzels vrij gedetailleerd zijn is het geen makkie voor Laurie (4) om de puzzel zo in elkaar te leggen. Daar heeft ze, zeker de eerste keer, hulp bij nodig. Vooral bij de puzzel die bestaat uit 24 stukjes is een uitdaging. Maar tijdens het puzzelen zit ze wel volop te genieten van de dieren die ze in elkaar puzzelt. Op elke puzzel komen namelijk dezelfde dieren voor. Daarom is het op een gegeven moment de sport om zo snel mogelijk de haai op zijn plek te leggen. Want op de ene puzzel verstopt hij zich achter de boom wat doet hij op de andere puzzel?

Meer puzzelen? Ken je deze puzzels van Pierre de Doolhofdetective al?

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

11 comments

  1. Super gaaf voor onze kleinkinderen, die puzzelen allemaal te leuk vinden. Dus Oma kan wel wat nieuwe gebruiken……..

  2. Mijn meissie is sinds kort aan het puzzelen geslagen. Nieuwe puzzels zijn welkom, ik doe dus graag mee voor deze leuke puzzels. Niet actief op FB maar volg wel op Bloglovin, hopelijk mag ik dan toch een kansje maken.

  3. Heel graag zou ik mijn kleinkinderen blij maken met deze leuke puzzels.
    Ik heb geen facebook(privéredenen), maar volg bloglovin.
    Ik loot graag mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.