Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Nijntje gaat op reis en neemt mee | review

Nijntje gaat op reis en neemt mee | review 31 augustus 2022Leave a comment

Boeken van nijntje zijn altijd een succes, vind ik. Doordat er ook knuffeltjes en ander speelgoed van zijn, herkent Lynn het. We hebben verschillende boekjes van nijntje, maar het boek nijntje gaat op reis en neemt mee, is anders dan de meeste Nijntje boeken.

Nijntje gaat op reis en neemt mee

Nijntje gaat op reis en neemt mee is een flapjesboek. Nijntje laat zien wat ze allemaal meeneemt op reis. Ze pakt haar koffer en vertelt wat er allemaal ingaat. Bij elk flapje wordt gevraagd wat Nijntje nu weer in haar koffer zal stoppen. Wanneer je het flapje opent, zie je wat Nijntje erin heeft gestopt. Op de laatste bladzijde zie je wat ze allemaal meeneemt op reis.

Het boek lijkt eigenlijk op het spel ‘ik ga op reis en neem mee’. Voor wie dit spel niet kent, iedereen moet om de beurt vertellen wat je meeneemt op reis en je moet steeds de spullen herhalen van degene die voor jou zijn geweest. Dit doe je net zolang, totdat iemand iets vergeet en dan begint het spel opnieuw. Zo is dit boekje ook opgebouwd. Op de eerste bladzijde zit er 1 ding in Nijntje haar koffer, op de tweede bladzijde komt er iets nieuws bij. Totdat je op de laatste bladzijde een koffer vol hebt.

Leuk flapjesboek

Lynn vindt het nu vooral interessant om de flapjes en bladzijdes om te slaan, maar over een tijdje is het denk erg leuk om te herhalen wat er allemaal in nijntje’s koffertje zit. Hoe vaker ze het boekje dan gelezen heeft, hoe meer ze uit haar hoofd zal weten.

Ik vind het een verrassend boekje en omdat het anders is dan de meeste Nijntje’s boeken, valt het op. Het is een stevig kartonnen boekje, waardoor het niet snel kapot zal gaan. Ook de flapjes zijn van karton, zodat het niet snel scheurt wanneer kindjes het zelf willen omslaan. Ik zal dit boekje nog vaak gaan voorlezen aan Lynn.

Meer nijntje? Lees hier alles over Kiekeboe spelen met nijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.