Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Nostalgie met Pokémon Shining Pearl | Review

Nostalgie met Pokémon Shining Pearl | Review 11 januari 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Pokémon Shining Pearl

Oh yes! Onlangs verscheen Pokémon Shining Pearl voor de Nintendo Switch. Dit natuurlijk tegelijk met Pokémon Brilliant Diamond. Dit zijn remakes van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl, die in 2006 uitkwamen voor de Nintendo DS. Wij kregen van Nintendo een reviewcode voor Pokémon Shining Pearl. Vandaag lees je de review!

Pokémon Shining Pearl

Zoals gezegd zijn Pokémon Shining Pearl & Brilliant Diamond dus remakes. De game blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de dorpjes en paden is behouden gebleven. Heb je de originele spellen ooit gespeeld? Dan zullen een heleboel plekken je erg bekend voor komen. In de game kom je terecht in Sinnoh. Dit natuurrijke gebied met Mount Coronet in het hart is een land waar vele mythen hun oorsprong vinden. Op je reis bezoek je vele verschillende locaties in Sinnoh, terwijl je probeert de kampioen van de Pokémon League te worden.

Verschillende Pokémon

In het begin van het spel moet je een keuze maken voor een bepaalde Pokémon. Dit wordt jouw start-Pokémon.

  • Turtwig – type gras: In zijn lichaam vind fotosynthese plaats en daarmee maakt hij zuurstuf aan. Het blad op zijn kop verwelkt als hij dorst heeft
  • Chimchar – type vuur: de vlammen op zijn rug worden gevoed door gas dat in zijn buik wordt gemaakt. Zelfs regen kan het vuur niet doven.
  • Piplup – type water: hij leeft langs de kust in noordelijke gebieden. Deze ervaren zwemmer kan meer dan 10 minuten onder water blijven

Hierna ga je op stap en moet je opdrachten doen en uiteraard een heleboel Pokémon vangen en andere trainers verslaan. Zo kom je op een gegeven moment bij gymleaders die je moet verslaan. Zorg dat je een gevarieerd aanbod aan Pokémon hebt die je levelled en zo steeds verder komt. Uiteindelijk moet jij de kampioen van de Pokémon League worden!

Verschil tussen beide games

In Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zitten exclusieve legendarische Pokémon, Dialga en Palkia. In Diamond krijg je te maken met Dialga, een Steel/Dragon Pokémon. Voor Pearl is er Palkia, de Water/Dragon Pokémon. Beide legendarische Pokémon zijn op hun eigen manier ijzersterk en het vangen van deze Pokémon is dan ook een flinke uitdaging op zich.

Wat vonden wij van het spel?

Het duurde even voor ik dit spel überhaupt kon reviewen, omdat mijn man de Switch niet meer losliet en continu dit spel zat te spelen 😉 Zijn mening is dus wel duidelijk. En dat snap ik ook. Het is één en al nostalgie als je vroeger de originele spellen hebt gespeeld. Ook als je nieuw bent, is het een superleuk spel waarbij heel veel te ontdekken valt. En laten we wel wezen; wat is er nou niet leuk aan alles wat met Pokémon te maken heeft. De game is makkelijk te begrijpen, het biedt veel mogelijkheden en er zit flink wat speeltijd in.

Al met al is Pokémon Shining Pearl een heerlijk spel waar je je een flink aantal uurtjes mee kunt vermaken. Het spel ziet er tof uit en voor kinderen is het goed te spelen. Het is niet in het Nederlands overigens, maar in het Engels. Met een heleboel Pokémon-fans hier in huis, is deze Pokémon game erg populair hier! Een aanrader dus!

Meer Nintendo Switch? Lees hier de review over Big Brain Academy voor de Nintendo Switch

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.