Dagje uit

Oude Ambachten & Speelgoed Museum | De musea zijn weer open!

Oude Ambachten & Speelgoed Museum | De musea zijn weer open! 5 juni 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur 5

Oh yes!! De musea zijn weer open! Wat een feestje! Wil je vandaag gelijk op stap? Dan hebben wij de ideale tip voor je: het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur is een hele leuke ervaring voor jong en oud. Spencer (6) en Jasmijn (4) vonden het fantastisch en vandaag lees je alles over dit toffe museum.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Het museum is een uit de hand gelopen hobby van Kees Bakker. Hij begon 30 jaar geleden met het sparen van allerlei spullen. Ook runde hij een veehouderij, op het erf van zijn ouders, die een kaasmakerij/boerderij. Maar de gemeente had andere plannen met het terrein en Bakker besloot zijn boerenleven vaarwel te zeggen en zich te richten op zijn verzameling. Dit werd uiteindelijk zelfs een museum dat vandaag de dag nog bestaat: Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Jaarlijks trekt het museum 35.000 bezoekers. De totale collectie bestaat uit 1 miljoen (!!) items. Je kunt er 160 ambachten zien. Ook is er een deel met speelgoed, een speelkamer en een buitendeel waar onder meer Oud-Hollandse spellen gespeeld kunnen worden.

Wat vonden Spencer en Jasmijn van het museum?

In het museum kijk je echt je ogen uit. Het staat namelijk flink vol. Overal is wat te zien. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen voor het pand. Langs de route kom je allerlei oude ambachten tegen. En het leuke is: de kinderen mogen alles proberen en aanraken. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt met allerlei machines, muziekinstrumenten en kassa’s. Waar sommige musea voor kinderen een uitdaging kunnen zijn, omdat ze niets aan kunnen raken, is daar hier dus zeker geen sprake van.

En dan heeft het Oude Ambachten & Speelgoed Museum natuurlijk ook een speelgoeddeel. Dat is minstens net zo leuk, aangezien je allemaal soorten speelgoed van vroeger ziet. Bij het speelgoed staat wel vrijwel alles in kasten en mogen de kids het dus niet aanraken. Logisch uiteraard. Maar daar hebben ze wel wat op gevonden. Op heel veel plekken zitten knoppen. Als je daarop drukt, gaan er bijvoorbeeld treintjes rijden of auto’s racen. Hoe leuk! Ook is er een grote speelkamer waar de kids hun gaan kunnen gaan. Daar kun je onder meer sjoelen, spelen met de poppenkast of videogames spelen.

En er is nog meer!! Er is ook nog een buitendeel waar kinderen oud-Hollandse spelletjes kunnen doen. Zoveel vermaak! Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum heeft ook hele redelijke entreeprijzen. Volwassenen betalen 10,95. En kinderen van 5 t/m 14 jaar betalen 8,95. Enige nadeel is dat de Museumjaarkaart er niet geldig is.
Wij zijn superblij dat de musea weer open zijn!! We hopen dat mensen er weer veel op af gaan en de musea steunen na twee lockdowns.

Meer musea? Ken je het nijntje museum al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.