Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Paddie’s Zandkastelen | Perfect vermaak voor de jonge spelers

Paddie’s Zandkastelen | Perfect vermaak voor de jonge spelers 21 december 202214 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Paddie's Zandkastelen

Nu mijn kids bijna 8 en 6 jaar zijn, kan ik steeds meer bordspelletjes met ze spelen. Eén van de leukste bordspellen die we de afgelopen tijd hebben gekregen om te reviewen is Paddie’s Zandkastelen van Megableu. In het spel moet je kleine schildpadjes beschermen tegen een gemene krab. Je kunt het spel met 2 tot 4 spelers spelen. Het is geschikt voor kids van 6 jaar en ouder.

Paddie’s Zandkastelen

In Paddie’s Zandkastelen krijgt iedereen zijn eigen speelbord. Ieder speelbord ziet er anders uit. Op het speelbord zijn Paddie en zijn schildpadvriendjes nog maar net uit hun eieren gekropen en ze willen de wereld in. Het is aan jou de taak om ze veilig naar de andere kant van het bord te helpen. Dat doe je door een muur van zandkastelen te bouwen.

Iedere speler kiest om de beurt een symbool (bijvoorbeeld ster, ijsje, strandbal, schelp, etc) en een kleur. Dus stel ik kies rode boot. Dan mag ik een zandkasteel op dat plaatje zetten. Alle spelers mogen dan precies op dit symbool op hun spelbord ook een zandkasteel plaatsen. Heb je als eerste een muur van de ene naar de andere kant gebouwd? Dan heb je gewonnen! Er is een makkelijkere modus waarbij de spelers zelf mogen kiezen. Je kunt het ook iets moeilijker maken door de dobbelsteen erbij te gebruiken.

Wat vinden wij van het spel?

Onze kinderen waren gelijk enthousiast toen Paddie’s Zandkastelen tevoorschijn kwam. Het spel ziet er leuk uit, met mooie vormgeving. Het is ook ontzettend simpel uit te leggen, zeker ook aan jonge kinderen. We konden dan ook vrij snel aan de slag. Spencer (7) en Jasmijn (5) vonden het spel ontzettend leuk, zeker ook als ze mij versloegen. Het leert kinderen om vooruit en strategisch te denken. Het leuke is dat ze het nu ook al samen kunnen spelen. Echt een heel leuk spel om met jonge kinderen te spelen. Wat ons betreft is dit spel van Megableu een aanrader!


Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

14 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.