Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Pas op voor de billenbijter! | Gruwelijk grappige gedichtjes

Pas op voor de billenbijter! | Gruwelijk grappige gedichtjes 24 november 2021Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Pas op voor de billenbijter!

Wat een leuke verrassing is het boek Pas op voor de billenbijter! van schrijver Lucas van de Meerendonk. De gedichtjes zijn spannend, grappig en een tikkie ondeugend. De gedichtjes gaan over blote billen, poepiemonsters, kakbouters… nou jullie begrijpen wel waarom het hier thuis in de smaak valt, de favoriete onderwerpen van peuters….

Loop jij graag in je nakie rond?
Pas dan maar op voor je blote kont!
Daar zit de billenbijter nou net op de wachten, 
hij heeft die van jou al in gedachten.

Waar gaat Pas op voor de billenbijter! over?

De schrijver van Pas op voor de billenbijter! is Lucas van de Meerendonk, verslaggever en presentator van het NOS Jeugdjournaal. Dit boek is zijn debuut, waarin zijn liefde voor schrijven en griezelen samenkomt. In het boek staan twaalf uiterst grappige, creatieve, enge en soms smerige gedichtjes. Bijvoorbeeld die over de ‘snotterschimmelsmurriesoep’. Het gedicht gaat over een meisje dat Koosje heet. Haar vader heeft een ontzettende hekel aan haar en daarom schotelt hij haar allerlei verschrikkelijke gerechten voor. 

“Het begint met een portie rotte vis, en denk maar niet dat dat alles is. Van de buurman wat okselhaar, een snufje zand en roeren maar. Een koeienoog verdwijnt er ook nog in, plus de poten van een vogelspin. O ja, wat etensresten uit zijn baard, en een lange paardenstaart. Hij wil ook dat de soep lekker is gekruid, vandaar dat hij zijn neus boven de pan spuit.”

Wat vinden we ervan?

De gedichten spreken tot de verbeelding en de kinderen giechelen bij al de gruwelijkheden in de gedichtjes. Het is een prachtig voorleesboek met grote illustraties waarin allerlei details van het verhaal in terugkomen. Hier valt het boek in ieder geval een stuk beter in de smaak dan de ‘Snotterschimmelsmurriesoep’. 

Meer lezen met Karlijn en haar dochters? Lees hier de review van De Britannica Kinderencyclopedie.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.