Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Bouw je eigen Perfect Hotel

Bouw je eigen Perfect Hotel 5 december 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Perfect Hotel White Goblin Games

Heb jij altijd al jouw eigen hotel willen bouwen? Dan is het spel Perfect Hotel van White Goblin Games iets voor jou. Bouw een hotel, maar wacht niet te lang want de openingsdatum komt steeds dichterbij. Houd ook goed jouw concurrentie in de gaten, anders gaat jouw hotel ten onder!

Perfect Hotel van White Goblin Games

Perfect Hotel

Perfect Hotel is een spel van White Goblin Games. In dit spel ben je een hoteleigenaar die het perfecte hotel voor zijn of haar gasten wil bouwen. Het hoogste hotel, maar ook het hotel met het grootste penthouse leveren extra aanzien (en punten) op. Onderzoek de mogelijkheden, houd de concurrentie in de gaten en plan zorgvuldig!

De inhoud

Perfect Hotel van White Goblin Games zit in een compact doosje en dat komt omdat er eigenlijk niet veel spelonderdelen zijn. Het is een kaartspel met wat extra onderdelen! Het spel bestaat uit 57 etagekaarten, 5 toeristenkaarten, 6 etagelabels, 3 bonustegels, 60 punten fiches en de spelregels!

Perfect Hotel - de inhoud

Hoe werkt het?

Voordat je het spel begint is het de bedoeling dat je de etagelabels horizontaal naast elkaar plaatst (van hoog naar laag). De bonustegels worden daar zichtbaar bij in de buurt gelegd en de etagekaarten worden geschud! Elke speler ontvangt twee kaarten en de overige kaarten worden in een gedekte stapel op tafel geplaatst. De puntenfiches kunnen nog even in de doos blijven of op de tafel gelegd worden. Nu is het alleen nog de vraag, wie heeft er als laatste in een hotel overnacht? En de ‘winnaar’ mag het spel beginnen.

Startopstelling van het spel Perfect Hotel
Startopstelling van het spel Perfect Hotel

Als je aan de beurt bent heb je twee opties: onderzoeken of bouwen. Ga je onderzoeken dan trek je twee kaarten van de gedekte stapel. Vervolgens moet je één van je kaarten afleggen, dit mag een getrokken kaart zijn, maar ook een kaart welke je al op hand had. Waar leg je deze kaart dan neer? Onder de etagelabels. Dus wil jij een 8 afleggen, dan leg je deze op tafel onder etage 8. Wil je gaan bouwen dan speel je een aantal kaarten uit je hand. Dit moeten allemaal dezelfde kaarten zijn, dus wil jij bijvoorbeeld 3 keer een 5 spelen dan leg je deze op tafel. Zijn er gedurende het spel ook etage 5 kaarten afgelegd onder het etagelabel, dan mag je deze bij jouw etage voegen. Kies je ervoor om een nieuwe etage te bouwen tijdens jouw beurt dan moet dit altijd een ander getal zijn. Hieronder zie je dat er tijdens het spel twee etages zijn gebouwd (5 & 6) en dat er diverse kaarten bij de etagelabels zijn geplaatst.

Perfect Hotel White Goblin Games

Hoe win je Perfect Hotel?

Perfect Hotel wordt gespeeld in drie rondes en een ronde eindigt nadat de laatste kaart van de afgedekte stapel is gepakt. Wanneer de laatste kaart is gespeeld is het een kwestie van punten tellen. Alle etages uit de hotels worden gewaardeerd en je begint bij de laagste etage. De speler met de meeste kaarten in zijn 5e etage ontvangt de punten, in het geval van de 5e zijn dit 5 punten. Dit doe je voor alle etages tot de 10e etage. Maar let op, we hebben het nog niet over de toeristenkaarten gehad. Heb jij een toeristenkaart in je hotel of op de hand, dan betekent dit strafpunten! Elke kaart betekent drie strafpunten. Nadat je de scores hebt berekend krijg je deze uitgekeerd in sleutels!

Perfect Hotel sleutels

Heb je na drie rondes de meeste punten? Dan ben jij de winnaar van Perfect Hotel van White Goblin Games!

Wat vinden wij van Perfect Hotel?

Wij zijn hier in huis gek van dobbelspelletjes en kaartspelletjes. Zeker als deze makkelijk zijn mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie. Perfect Hotel past wat ons betreft zeker in de categorie gemakkelijk mee te nemen en kaartspelletjes. Op voorhand waren we dus al heel enthousiast!

Perfect Hotel spelkaarten

Ook leuk om te spelen: Ka Pai van White Goblin Games

Verder houden wij ook van spelletjes waarbij je tactisch moet denken, waarbij elk spel weer anders is en waarbij je elkaar kan dwarsbomen. En ook dat sluit allemaal perfect aan bij het spel Perfect Hotel! Je moet namelijk goed nadenken over de stappen die je gaat ondernemen. Ga je onderzoeken of bouwen? Heb je eenmaal een etage gebouwd dan kan een andere speler je die punten afsnoepen door een grotere etage te bouwen. Zie je dat een speler dit van plan is dan kan je hem eventueel weer punten afsnoepen door een toeristenkaart te plaatsen! Goed nadenken en vooral vooruitdenken is van groot belang.

Perfect Hotel White Goblin Games

Naast dat het dus een superleuk tactisch spel is, wat hier in huis goed in de smaak valt, is het ook nog eens leuk opgezet. Het bevat niet veel onderdelen, maar die zijn wel mooi opgemaakt. De kaarten onderscheiden zich van elkaar, dus je ziet snel genoeg welke kaarten je op hand hebt. De puntentelling in de vorm van sleutels sluit ook goed aan bij het thema hotel. Echt een mooi ontworpen en elke keer weer spannend. Het spel is overigens ook niet moeilijk om te leren, ideaal!

Hebben jullie Perfect Hotel van White Goblin Games al eens gespeeld?

Perfect Hotel van White Goblin Games

€19,50
9

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

8.7/10

Speelplezier

8.9/10

Pros

  • Tactisch kaartspel
  • Leuk ontwerp
  • Makkelijk mee te nemen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.