Baby en Peuter Reviews Spellen en Puzzels

Peuterpuzzel Harmen van Straaten | Review

Peuterpuzzel Harmen van Straaten | Review 9 september 2022Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. 😉

Mijn vierjarige dochter begint steeds meer echt te spelen. Voorheen was het zo dat ze even vijf minuten bij het poppenhuis zat, vervolgens een ballerinajurk aandeed en daarna ging kleuren. Oftewel: nooit langer dan vijf minuten met iets spelen. Tegenwoordig gaat ze veel meer op in haar spel, doet ze veel aan rollenspellen en kan ze gerust een half uur tekenen. Wat ze ook ontzettend leuk vindt om te doen is puzzelen. Ze zit dan super geconcentreerd aan tafel en is super trots als er weer een puzzel is afgerond. Onlangs kreeg ze vier nieuwe puzzels, gebaseerd op boeken van Harmen van Straaten.

Peuterpuzzel Harmen van Straaten

Misschien kennen jullie de vrolijke prentenboeken van Harmen van Straaten wel. Ze zijn heel populair bij jonge kinderen en ook leuk om voor te lezen. Van Straaten illustreerde zo’n 400 boeken en schreef er ruim vijftig voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor kinderen tot romans voor tieners en ouderen. Zijn vertalingen gingen de hele wereld over en hij won ook verschillende prijzen. Wij schreven onder meer over Ik heb lekker een hele grote trekker & Spuit Elf wordt brandweerolifant.

Van de bekendste boeken zijn nu vier prachtige puzzels gemaakt, die steeds een beetje moeilijker worden. Ze hebben namelijk 12,16, 20 en 24 stukjes. Volgens de makers zijn de puzzels voor kindjes vanaf drie jaar.

Zelf een verhaaltje verzinnen

Het leuke is ook om samen met je kindje te puzzelen en aan de hand van de illustraties een verhaaltje te verzinnen. Zo zie je op één van de puzzels allemaal dieren staan die naar de wc moeten. Daardoor kun je met je peuter praten over zindelijk worden. En laat je fantasie de loop. zelf iets verzinnen kan ook als je de boeken en het verhaal erachter niet kent.

Veel puzzelplezier!!

De Peuterpuzzel Harmen van Straaten koop je voor 16,99 bij bol.com. Ook leuk om cadeau te geven bij een verjaardag! Met de vrolijke tekeningen vallen ze vast in de smaak! En: ze zijn goed stevig dus kunnen lekker lang mee!

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.