Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Pit van Maggie Li | Kartonboek voor nieuwsgierige kids

Pit van Maggie Li | Kartonboek voor nieuwsgierige kids 2 september 2022Leave a comment

Ik lees Lynn al voor sinds ze 2 maanden is en ik merk dat het zin heeft gehad. Ze vindt boekjes helemaal geweldig en zit het liefst de hele dag door boekjes te bladeren en te brabbelen. Net alsof ze leest. Soms geeft ze het boekje aan mij en moet ik een stukje voorlezen. Je ziet haar dan genieten. Kartonnen boekjes vind ik wel het fijnst, omdat ze nog niet voorzichtig is met boeken. Het boek Pit wilde ik daarom graag reviewen.

Pit is een zaadje

Toen ik het boek Pit zag, wist ik niet wat ik kon verwachten. Er staat een appel op de voorkant, met een gezichtje erin. Wanneer je het openslaat, weet je direct waar het omgaat. Het gezichtje in het boekje is een zaadje en dat zaadje heet Pit. Pit is een zaadje in een appel. Het boekje gaat over de reis die Pit aflegt om uiteindelijk een appel te worden.

In het boek zit een gaatje, waardoor je iedere keer hetzelfde gezichtje ziet, het gezichtje van Pit. Het gaatje is een succes bij Lynn. Wanneer je je vinger erdoorheen steekt, vindt ze dit erg grappig. Zelf zit ze ook steeds met haar vinger in het gaatje.

Het boekje is leuk en leerzaam geschreven. Het is eigenlijk een informatief boek, want er staat precies in hoe een appelzaadje uiteindelijk een appelboom wordt. Elke stap van het proces is speels uitgelegd en ik ben erg blij met dit boekje. Als Lynn het meer begrijpt, is dit een leuk boekje om uit voor te lezen of zelf te lezen. De tekeningen zijn mooi en de tekst is begrijpelijk. Ik vind het niet echt een boekje om nu al uit voor te lezen voor het slapen gaan, maar over een halfjaartje zal dit anders zijn denk ik.

Meer lezen? Lees hier de review van: En nu is het muisstil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.