Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Racen door het slijm met Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway

Racen door het slijm met Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway 30 november 2022Leave a comment

Edward (41) is vader van Logan en Zoey en is gek op sport. In zijn vrije tijd loopt hij graag hard.

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway is alweer het derde deel in deze reeks waarin Sponge Bob, de Ninja Turtles en andere Nickelodeon tekenfilmfiguren tegen elkaar racen. Dat doen ze niet alleen op de weg, maar ook in het water en door het slijm. Het spel is gemaakt door Mindscape en GameMill Entertainment en verkrijgbaar op de Nintendo Switch, Playstation 4 en 5 , Xbox en de PC. Wij reviewden eerder deel twee al voor jullie!

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway

Bij Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway stel je je eigen kart helemaal samen. Ook helpen crewleden jou tijdens de race door bijvoorbeeld bij te houden of je groene slijmbalkje al vol is. Wanneer je genoeg slijm verzameld hebt, levert dit jou een voordeeltje op. Wel lastig om ook dit in de gaten te houden, want er gebeurt al heel veel in het spel. Daarnaast moet je ook proberen doelen te behalen, die je vlak voor de start te zien krijgt. Multitasking to the max dus, iets waar ik als man zijnde niet erg goed in ben.

Veel tracks en nieuwe figuren

Met liefst 36 (!) verschillende banen ben je gegarandeerd van uren speelplezier. Naast strijden om de overwinning, speel je ook voortdurend nieuwe items vrij. En dan is er in dit derde deel nog de uitbreiding van het aantal karakters. Uiteraard keren bekende figuren uit de eerste twee delen terug, maar er is ook een aantal wat oudere tekenfilmhelden waar je mee kunt racen, zoals Garfield. Erg leuk voor de 30-plussers van nu. Voordat je alle karakters hebt ontdekt ben je wel even verder; je moet er liefst 28 vrijspelen. 

Wat vinden wij van het spel?

Bij een derde deel in een reeks stel je al snel de vraag is het niet veel van hetzelfde? Als 40-plusser gaat het mij soms allemaal wel wat te snel in Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway. De hoeveelheid items die je kan verzamelen, de opdrachten die je vooraf krijgt en dan ook nog eens luisteren naar je crew en dat allemaal soms in een split van een seconde. Mijn kinderen Logan (7) en Zoey (5) zijn daar helemaal niet mee bezig. Dat ze met hun tekenfilmhelden mogen racen in een zelfgebouwde kart vinden ze al helemaal geweldig. Daarom is dit spel vooral geschikt voor het jonge kind. Als volwassene kan je in de multiplayer mode uiteraard prima meespelen met jouw kind(eren), maar zelf denk ik dat deze leeftijdsgroep meer plezier overhoudt aan Super Mario Kart. 

Edward (41) is vader van Logan en Zoey en is gek op sport. In zijn vrije tijd loopt hij graag hard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.