Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Racen met Snelle Sam – De Klapper

Racen met Snelle Sam – De Klapper 4 juni 2021Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (7).

Snelle Sam - De Klapper

Onmisbaar in de boekenkast van racefans; Snelle Sam van schrijver Olav Mol. Hier thuis staat elk raceweekend de televisie aan; vooral mijn wederhelft is een fanatieke fan van de racesport. Vayèn kijkt ook geregeld mee en daarom keek ze erg uit naar het lezen van het nieuwe deel in de serie Snelle Sam van schrijver (en commentator van F1-races) Olav Mol. Het derde deel in de serie van Snelle Sam heet ‘De Klapper’ en kwam dit jaar uit. De eerste twee delen zijn van vorig jaar. De boeken gaan over Sam die – nadat hij de eerste Nederlander een grand-prix ziet winnen – niets liever wil dan een racecoureur worden. 

Snelle Sam

In de eerste twee delen zet hij voorzichtig zijn eerste stapjes in de kartwereld. Sam is namelijk nog niet oud genoeg om in een echte raceauto te rijden. In het derde deel gaat Sam op avontuur in Italië, waar hij op trainingskamp mag. Daar krijgt hij les van de wereldkampioen karten die hem allemaal nieuwe trucs leert. Teambaas Flavio Radiatore is onder de indruk en nodigt Sam uit om later in het jaar twee grote races te rijden. Terug in Nederland gaat Sam met zijn vader, buurman Beppe en vriendje Carel naar de Grand Prix van Nederland. Daar maakt de Nederlandse F1-coureur Bas Vandamme er daar een groot spektakel van. Wanneer Sam opnieuw in Italië is, maakt hijzelf zijn internationale debuut: hij verliest en hij wint, en heeft ook zijn eerste flinke crash. Maar de grote vraag is, weet Sam thuis te komen met de Pizza Cup?!

Wat vond Vayèn van het boek?

Het boek en is prima zelf te lezen vanaf 8 jaar. Dit boek zal vast op veel verlanglijstjes staan van autogekke jongens. Maar ook voor meiden is de verhaallijn hartstikke leuk. Er zit spanning in, laat zien dat je iets kan bereiken als je niet opgeeft en het is voor meiden weer eens wat anders dan verhalen over prinsessen en andersoortige meiden onderwerpen. Het boek heeft 184 pagina’s in een duidelijk lettertype, heeft een mooie stevige kaft en de tekst wordt afgewisseld met zwart-witte tekeningen. 

De verhaallijn is voor veel ouders herkenbaar. Olav Mol heeft namen van racers en locaties van races op een grappige manier aangepast. Daarnaast zit er een goede spanningsboog in het verhaal, uiteindelijk wil je er natuurlijk achter komen of Sam de Pizza Cup wint en of Bas Vandamme als eerste Nederlander wereldkampioen van de F1 wordt. Hopelijk heeft Olav Mol ook een voorspellende gave en maakt Max Verstappen het in de laatste race niet zo spannend als Bas Vandamme.

Meer lezen met Karlijn en Vayèn? Lees de review van Oscar en de grote hondvoering.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (7).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.