Dagje uit Reviews

Remastered in Rotterdam | Adembenemende uittip

Remastered in Rotterdam | Adembenemende uittip 9 oktober 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Remastered Rotterdam 10

De herfstvakantie komt er alweer aan en dus is het tijd om na te gaan denken over toffe uitjes. Wij hebben een heel bijzondere tip voor je: Remastered in Rotterdam. Een digitale lust voor het oog onder de Erasmusbrug. Wij bezochten deze bijzondere experience en vandaag vertellen we je er alles over.

Remastered

Remastered is een digitale beleving die een uur duurt. Je loopt door verschillende zalen met een totale oppervlakte van 1000 m2. Hierbij ervaar je allerlei verschillende dingen. Vooraf lazen we dat de oude Hollandse Meesters bewerkt zijn door de nieuwe Hollandse Meesters. Samen met Spencer (6) bezocht ik dit digitale feest. Het spektakel begint al bij de entreehal. Daar staat een enorm scherm. Ons wordt verteld dat we aan het einde een tekening mogen maken en dat die dan op het scherm te zien is. Ik zie Spencer glimmen, dat ziet hij wel zitten. Maar eerst gaan we naar binnen. Je vertrekt op een vast tijdstip door Remastered. Je wordt ontvangen door figuren uit het werk van Jeroen Bosch. Ook loop je door een waterval om vervolgens in een bijzondere onderwaterwereld te komen.

Zowel de muren als op de vloer zijn projecties te zien. Wat ontzettend bijzonder is, is dat die reageren op de bezoekers. Dus zet jij ergens een stap, dan schieten de vissen aan de kant. Zet jij op de muur jouw handen op het koraal? Dan beweegt het mee. Op de foto links zie je dat de vissen uitwijken voor Spencer. Spencer had hier al de hele tijd door kunnen brengen, maar de deuren openden zich naar een nieuwe wereld. Ook gingen we nog in een heel bijzondere lift die het deed lijken alsof we naar verdieping 99 gingen. Vervolgens liepen we nog door de wolken en dansten met de vogels in alweer een nieuwe bijzondere zaal.

Tuin der lusten

In Speculum: Eden, Paradise and hell zijn alle muren ook weer projecties en eigenlijk kom je ogen te kort. In deze tuin der lusten beweegt van alles. Een deel is kleurrijk, een deel is grauw en grimmig en zo heeft elke wand bijzondere kenmerken. Spencer is pas 6 en het gedeelte met de hel was een beetje spannend voor hem, zo hing er iemand aan een strop. Maar hij had alleen maar aandacht voor de kleurrijke wanden. Daar ontdekten we zelfs een Hello Kitty en een Spiderman-achtig wezen.

Remastered Rotterdam 10

Het koste me enige moeite om Spencer uit deze kamer weg te krijgen, maar toen de medewerker zei dat de voorstelling bijna begon, begaven we ons naar de volgende kamer. En hier kwamen de Hollandse Meesters! Je staat met een groep mensen in een zaal waarbij wederom op de muren en de grond allemaal projecties te zien zijn met de vele beamers die in Remastered aanwezig zijn. De voorstelling omschrijven is lastig omdat er echt van alles voorbij komt. Van een huis dat om je heen beweegt met daarin kamers met onder meer Het melkmeisje en Het meisje met de parel tot aan de kleuren van Van Gogh en tot Mondriaan. Het komt allemaal voorbij. Dit alles met bijpassende muziek, waardoor bij ons een groot deel van de bezoekers stond te dansen.

Hoe Spencer dit vond? Dat is dan weer het leuke van met een kind een dergelijk iets bezoeken. Waar ik gefascineerd stond te kijken hoe dit toch in hemelsnaam mogelijk was en probeerde zoveel mogelijk kunstwerken te herkennen, was Spencer met hele andere zaken bezig. Toen het deel met de abstracte kunst kwam, ging hij op de grond zitten en was gefascineerd door de kleuren en bewegingen die op de vloer geprojecteerd werden. “Mama, ik ben geel, net was ik nog blauw!”, hij vond het allemaal schitterend. Zo zie je maar weer, kunst is voor iedereen en iedereen beleeft het op zijn of haar eigen manier!

Tekeningen

Maar het – en ik citeer Spencer – allercoolste moest nog komen. We mochten namelijk een kleurplaat inkleuren in de entreehal en deze konden we projecten op het enorme LED-scherm in de hal. Ik snap nog steeds niet hoe het kan, maar het was echt mogelijk! We gingen aan de slag. Spencer kleurde een raket en ik koos voor een helikopter. Het scherm is het grootste indoor LED-scherm van Europa. Er staat een scanner en daar scan je jouw tekening. Deze verschijnt dan in 3D op het scherm. Ik kan dit anders zeggen dat dit gewoon ontzettend cool is. Voor een kind van 6 is dit natuurlijk helemaal het summum. Wij zetten zijn naam op de raket en aan de slag. En ja hoor, even later was de raket met naam te zien op het scherm. Echt héél gaaf.

Daarmee besloten wij onze Remastered-ervaring. Een heel bijzondere ervaring. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets gezien heb of beleefd. Toegang tot Remastered kost 24,50. Parkeren kan er praktisch naast in de Erasmusgarage. De minimale leeftijd is 6 jaar. Leuk om te combineren met de andere leuke uitjes die Rotterdam te bieden heeft, zoals de Markthal. Tip dus voor de herfstvakantie! Overigens is Remastered in de schoolvakanties 7 dagen per week open! Handig!

Remastered Rotterdam 10

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.