Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Sieraden maken met Loombandjes

Sieraden maken met Loombandjes 24 november 202011 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Sieraden maken met loombandjes

Misschien ken je ze nog wel: loombandjes! De hype begon in 2014 en is weer terug van weggeweest. Heel veel kinderen zijn weer druk in de weer met de loomelastiekjes en maken er de mooiste sieraden mee. Ben je niet bekend met sieraden maken met loombandjes? We vertellen je er graag meer over!

Wat zijn loombandjes?

Loombandjes zijn simpelgezegd kleine vrolijk gekleurde elastiekjes. Niets meer en niets minder. Met deze loomelastiekjes kan je op heel veel verschillende manieren de leuke sieraden en accessoires maken.

Hierbij kan je hulpstukken gebruiken, maar ook alleen je vingers zijn al voldoende om te beginnen en de basis van het loombandjes maken onder de knie te krijgen. Hieronder een korte uitleg over hoe het werkt!

Hoe maak je sieraden met loombandjes?

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel tutorials gemaakt om je uit te leggen hoe je met loombandjes de mooiste sieraden en accessoiores kunt maken. Meisje Djamila legt het in een aantal simpele stappen uit.

Loombandjes, je vingers en een s-clip (sluiting) is alles wat je nodig hebt. Maar is het dan ook daadwerkelijk zo eenvoudig? Wij ontvingen een 4.920-delige set van Tie Die Fun en mochten het uitproberen. Kijk je mee?

4.920-delige loombandjes set

De 4.920 delige loombandjes set van Tie Dye Fun bestaat uit maar liefst 4.800 loomelastiekjes in 16 verschillende kleuren. Twee van deze kleuren zijn ook nog eens Glow in the Dark. Daarnaast ontvang je 20 leuke bedels om aan armbanden en/of kettingen te hangen en 100 s-clips (sluitingen).

Sieraden maken met loombandjes
Loombandjes bedels

We keken nog even snel het filmpje van Meisje Djamila, al bleek Fenna (6 jaar) dat helemaal niet nodig te hebben. Mama, dit kan ik allang!, riep ze. En al snel ging het één na het andere loomelastiekje om haar vingers.

Sieraden maken met loombandjes
Sieraden maken met loombandjes

Met het aanbrengen van de sluiting moest ik even helpen, maar dat was het! Toen er de dag daarna wat vriendinnetjes kwamen spelen was het helemaal dolle boel. Doordat de set zoveel verschillende kleuren bevat is het voor iedereen leuk. Zelfs Fenna haar broer Jamie (8 jaar) kwam zich ermee bemoeien om is even een stoere Enzo Knol armband te maken. Oftewel met zwart en rood vond hij het een echte Enzo Knol armband!

Voorbeeld Loombandjes

Wat ons betreft dus een hele leuke set om mee te starten als je graag sieraden wilt maken met loombandjes. Voldoende kleuren loomelastiekjes en sluitingen. De bedels zijn een leuke extra toevoeging. En mocht je nou denken ik wil aan de slag met wat moeilijkere creaties, typ ‘loombandjes maken’ in op Youtube en je bent jaren zoet 😉

Wil je dit pakket ook in huis halen voor de feestdagen? Shop dan nu deze loombandjes set met meer dan 40% korting en gratis verzending!

Ook leuk om te lezen: Hoe maak je een tie dye shirt?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

11 comments

  1. Dat is toevallig. Ik had nog loombandjes liggen die ik kort geleden aan de kleinkinderen liet zien.Ze vonden het heel interessant en leuk om samen hiermee armbandjes te maken. Zo een mooi pakket zal dus zeker weten heel erg welkom zijn.

  2. Oh wauw, wat een supercadeau zou dit voor mijn kids zijn. Ze hebben van de zomer allebei een klein setje loombandjes gekregen en die zijn nu bijna op. Elke week maken ze wel een armbandje voor een vriendje, nichtje of tante. Of voor mij natuurlijk, want ik raak ze de hele tijd kwijt 😉 Mag ik ook meedoen zonder Facebook, maar wel met Insta?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.