Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Sneaky Bastard, het kaartspel!

Sneaky Bastard, het kaartspel! 23 november 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Sneaky Bastard, het kaartspel

Heb je zin in een kaartspel dat alles te maken heeft met het kopen van een huis en met een Sneaky Bastard? Dan is het Sneaky Bastard kaartspel van 999Games iets voor jou! Lukt het jou om de huizen met de hoogste waarde in het bezit te hebben? Dan ben jij de winnaar! Maar pas op, zorg ervoor dat de Sneaky Bastard er niet vandoor gaat met jouw geld!

Sneaky Bastard, het kaartspel

Het Sneaky Bastard kaartspel speelt helemaal in op de huidige situatie op de huizenmarkt. Al is het in dit spel misschien nog wel een tikkeltje erger! Banken werken niet mee, adviseurs en makelaars hebben dubbele agenda’s en zelfs bouwvallen kosten een vermogen. En toch wil je een huis kopen. Je doet een bod en voor je het weet is het huis van jou, maar welke Sneaky Bastard gaat er met jouw geld vandoor? Ontdek het in dit uitdagende kaartspel!

De inhoud

Jawel, een kaartspel! In het compacte doosje van dit kaartspel vind je dan ook 86 speelkaarten! Je hebt nodig 51 geldkaarten met verschillende waarden, 6 overzichtskaarten, 17 huizenkaarten en 12 Sneaky Bastard kaarten.

Sneaky Bastard, het kaartspel
Sneaky Bastard kaarten

Hoe werkt het spel?

Voordat je begint is het van belang dat iedere speler de juiste kaarten heeft. Hoeveel geld je nodig hebt hangt af van het aantal spelers (dit lees je in de spelregels), verder krijgt iedereen twee Sneaky Bastard kaarten en de 17 huizenkaarten worden geschud en op tafel gelegd. Bepaal door een loting welke speler mag beginnen.

Alles gedaan? Dan is het tijd om het spel te starten. Het draait allemaal om het kopen van de huizen. Het spel bestaat uit 17 ronden (17 huizen) en elke ronde gaat één huis in de verkoop. Aan het begin van een ronde wordt de bovenste huizenkaart van de stapel open op tafel gelegd. Ook de bovenste kaart van de gedekte stapel wordt open neer gelegd zodat iedereen ziet welke kaart er in de volgende ronde wordt gespeeld.

Sneaky Bastard, het kaartspel
Huizenkaarten

Alles draait nu om de kaart die open op tafel ligt. Wanneer je aan de beurt bent moet je één van de volgende drie opties kiezen:

  • Een bod uitbrengen of verhogen
  • Een Sneaky Bastard kaart spelen
  • Passen

Je doet dus een bod, met het geld en/of de huizen in jouw bezit of je verhoogt een bod. In dit geval is na jou de volgende speler aan de beurt. Wil of kan je niet meer op de huizenkaart bieden en heb je nog niet gepast dan mag je een Sneaky Bastard kaart spelen. Je biedt vanaf nu niet meer mee op de huizenkaart maar je probeert deze ronde de door de winnaar geboden waardekaarten te stelen. Er ontstaan nu twee veilingen, één voor het huis en één voor het geld dat wordt geboden voor het huis.

Biedingen

Is er nog maar één speler die biedt op het huis, nadat de overige spelers een Sneaky Bastard kaart hebben gespeeld of hebben gepast? Dan moet deze speler het huis kopen voor het geboden bedrag. Nu draait het om het stelen van het geboden bedrag. Is er ook nog maar één speler met een Sneaky Bastard kaart op tafel, dan legt hij deze en de waardekaarten af en ontvangt hij alle waardekaarten die de koper van de huizenkaart deze ronde heeft geboden.

Sneaky Bastard

Bedenk dus goed, wat is slimmer? Een huis kopen of geld stelen? Onthoud goed, uiteindelijk draait het allemaal om de huizenwaarden aan het eind van ronde 17!

Wat vinden wij van het kaartspel Sneaky Bastard?

Alleen de naam van dit spel is natuurlijk stiekem al erg leuk! Maar ook het kaartspel valt goed in de smaak. Een spel met maar liefst 17 ronden, klinkt als een spel waar je lang mee bezig bent. Dit valt echter heel erg mee! De eerste potjes zijn altijd even inkomen, maar zodra je het spel door hebt dan speelt het lekker vlot.

Sneaky Bastard, het kaartspel
Sneaky Bastard, het kaartspel

Het is een spel waarbij je vooruit moet denken, je moet absoluut heel tactisch spelen. Want wanneer is het slim om de Sneaky Bastard in te zetten? Hoe zorg je ervoor dat je voldoende geldt op hand blijft houden om zoveel mogelijk huizen te kopen? Want hoewel je huizen in je bod mag meenemen, heb je er natuurlijk liever zoveel mogelijk op hand. Elk spelletje is weer anders door de volgorde van de huizenkaarten, wat het spel elk potje weer spannend maakt.

Sneaky Bastard is wat ons betreft een uitdagend kaartspel dat hier zeker nog vaker gespeeld gaat worden!

Ook één van onze favoriete kaartspellen: LAMA van 999Games!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.