Dagje uit Reviews

Sneeuwwitje van Theater Terra | Uitttip

Sneeuwwitje van Theater Terra | Uitttip 17 oktober 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Sneeuwwitje Theater Terra

Zo ontzettend fijn dat de culturele sector weer op gang komt en dat we weer naar het theater kunnen! Onlangs ben ik met mijn dochter (4) voor het eerst weer naar het theater gegaan. We waren uitgenodigd voor de première van Sneeuwwitje van Theater Terra.

Sneeuwwitje van Theater Terra

Het beroemde sprookje Sneeuwwitje is te zien in theaters door het hele land. Het draait uiteraard om Sneeuwwitje, maar verwacht geen Disney sprookje. Zoals we van Theater Terra gewend zijn, krijgt ook dit verhaal een eigen, originele draai en invalshoek. Uiteraard is de basis van het verhaal hetzelfde. De mooie prinses Sneeuwwitje is geliefd bij het hele volk, behalve bij haar jaloerse stiefmoeder, de Koningin. Op een dag vertelt een toverspiegel aan de Koningin dat niet zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Sneeuwwitje vlucht de bossen in en vindt een nieuw leven bij zeven grappige en muzikale dwergen. Maar de Koningin weet haar te misleiden met een betoverde appel. Alleen een kus van ware liefde kan Sneeuwwitje nog redden…

Familiemusical Sneeuwwitje

Goed, dat verhaal kennen we. Maar Theater Terra zou Theater Terra niet zijn als hier een eigen draai aan zou worden gegeven. Zo begint het verhaal met één van de dwergen: Zeventje. Hij is jaloers op zijn mede-dwergen dat zijn goudklompen die hij vindt niet zo groot zijn als die van de anderen. Intussen is Sneeuwwitje helemaal klaar met het paleis en wil een gewone meid zijn. De boze stiefmoeder is op haar beurt jaloers op Sneeuwwitje en wil de mooiste van het land zijn. Ze stuurt een jager op pad om ‘het hart van Sneeuwwitje te bevriezen’ met een pijl.

Uiteindelijk belandt Sneeuwwitje bij Zeventje en de andere dwergen. Sneeuwwitje wordt gespeeld door Britt van Doorn. Sebastiaan Hoen is de jager die op pad wordt gestuurd om Sneeuwwitjes hart te bevriezen. Wesley de Ridder neemt de rol van boze stiefmoeder (een pop) en Zeventje (ook een pop) voor zijn rekening. Wat volgt is een geestige en originele interpretatie van het bekende verhaal. Met leuke verwijzingen tussendoor naar bijvoorbeeld Assepoester. Dit alles niet eng, want de voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. Jasmijn vond het dan ook niet eng en ondanks dat Sneeuwwitje niet in de bekende Disney-jurk liep, was Jasmijn nog evenveel onder de indruk.

Wesley de Ridder

Wesley de Ridder stal wat mij betreft de show. Niet alleen vanwege de manier waarop hij moeiteloos wisselde tussen de rol van Zeventje en stiefmoeder, maar ook vanwege zijn improvisatietalent. Tijdens de première stokte namelijk de muziekband. Hij bleef in zijn rol en zei tegen de kinderen “Achterin de zaal zit de techniek en daar heerst nu enorme paniek!” Zo knap. Vervolgens moest een klein stukje van de voorstelling opnieuw. Dit was zo knap gedaan en bovendien ook erg geestig. Overigens had mijn dochter helemaal niets door. Die zat nog even ademloos te kijken als daarvoor.

Kortom; Sneeuwwitje van Theater Terra is een heerlijk uitje voor het hele gezin! Aanrader!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.