Baby en Peuter Reviews

Sophie de giraf Cosy Play speelkussen | Review

Sophie de giraf Cosy Play speelkussen | Review 28 oktober 2022Leave a comment

Onze kraamhulp vertelde ons dat het goed is om vanaf de geboorte elke dag even ’tummy time’ te hebben. Wanneer je je baby elke dag even op de buik legt, dan traint hij/zij de rug- en nekspieren. Wij hebben Lynn daarom elke dag voor en na het badje op haar buik gelegd, zodat ze haar spieren kon trainen. Ze was hierdoor best snel sterk in haar hoofdje, waardoor je deze minder hoefde te ondersteunen. Toen ze eenmaal goed op haar buik kon liggen, legde ik vaak een boekje of ander speeltje voor haar neer. Om het op de buik liggen nog leuker te maken, heeft Sophie de Giraf een speelkussen ontworpen. Dit Sophie de giraf Cosy Play speelkussen kun je ook later nog gebruiken wanneer je baby kan zitten, of wanneer hij wat ouder is en lekker relaxed wil liggen. Ik heb het kussen getest en vertel hieronder mijn ervaring ermee.

Sophie de giraf Cosy Play speelkussen

Het Sophie de giraf Cosy Play speelkussen is een kussen waar je verschillende dingen mee kunt doen. Het kussen heeft twee kanten. Eén kant is zacht groen en de andere kant heeft verschillende opdrukken met allerlei activiteiten eraan. Zo zit er een rammelaar aan, een bijtring, een belletje en een knisperend papiertje. Wanneer je baby op zijn buik kan liggen, kun je het kussen onder de borst plaatsen. De baby kan dan bij de activiteiten en ermee spelen. Als de baby wat ouder is en kan zitten, dan is het kussen leuk om op schoot te leggen. Ook dan kan de baby met de activiteiten spelen.

De rustige kant heeft ook een functie. Wanneer je een flesje geeft aan de baby, kun je het kussen als ondersteuning gebruiken. Wanneer de baby wat ouder is, is het kussen leuk om als ‘chillkussen’ te gebruiken. Dit doet Lynn vaak. Ze gaat dan lekker op het vloerkleed in de woonkamer liggen, met haar hoofd op het kussen. Zo kan ze relaxed tv kijken bijvoorbeeld.

De activiteiten die aan het kussen zitten, kun je er allemaal vanaf halen. Zo heb je enkel het kussen over en daar kan je kindje tot een latere leeftijd mee ‘chillen’.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het kussen erg mooi. Het heeft mooie zachte kleuren en het is van goede kwaliteit. Omdat je het kussen vanaf de geboorte tot een latere leeftijd kunt gebruiken, is het een goede aanschaf. Lynn is nu ruim 13 maanden en gebruikt het kussen nog redelijk vaak. Al met al vind ik het een mooi kussen waar je lang plezier van hebt.

Miranda en Lynn hebben ook samen met Pipes Folies waterbuizen festijn van Sophie de giraf getest! Lees die review hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.