Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Dit zijn de speelgoed trends van 2020!

Dit zijn de speelgoed trends van 2020! 2 oktober 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Speelgoed trends van 2020

De herfst is begonnen en dat betekent tijd voor de nieuwe speelgoedboeken! En bij speelgoedboeken horen verlanglijstjes! En wat komt er op het verlanglijstje van 2020? Bol.com heeft vandaag het nieuwe speelgoedboek (vol interactie!) gelanceerd en vertelt meer over de speelgoed trends van 2020!

Speelgoed trends 2020

Het zal je waarschijnlijk niks verbazen als we vertellen dat Corona grote invloed heeft op de speelgoed trends van 2020. De afgelopen maanden is er veel meer speelgoed gekocht en dat niet alleen door of voor kinderen.

Sterker nog er kan gesproken worden van een nieuwe doelgroep: volwassenen. Marcel de Looper, speelgoedexpert van bol.com deelt zijn verwachtingen voor 2020:

Wat dit jaar opvalt, is dat er definitief een doelgroep bijgekomen is voor speelgoed: volwassenen. Spellenavonden met vrienden groeien in populariteit, puzzelen is net zo ontspannend als een boek lezen en LEGO is niet meer alleen voor nerds. De invloed van het TV-programma LEGO Masters hierop is groot. Uiteraard heeft ook de coronacrisis duidelijk invloed op de trends. Door het thuiswerken wordt er meer samen gespeeld en geknutseld door het hele gezin. Hierdoor groeit de belangstelling in speelgoed bij de ouders en is de categorie ‘knutselen’ flink gegroeid. Uiteraard gaan we deze feestdagen ook de invloed zien van de nieuwe gaming consoles die gelanceerd worden.

Marcel de Looper, speelgoedexpert van bol.com

Dit zijn de speelgoedtrends van 2020!

We hebben de speelgoedtrends voor je op een rijtje gezet. En gaan er uiteraard nog dieper op in:

  • Volwassenen spelen meer met speelgoed
  • Artiesten van de toekomst
  • Bouw & Constructiespeelgoed
  • Het jaar van de gaming consoles
  • Samen spelen met het hele gezin
  • Creativiteit thuis
  • Oud en vertrouwd
  • Duurzaam spelen

Het verlanglijstje in 2020

Vertaal je de speelgoed trends van 2020 door naar de verlanglijstjes dan zie je ook nieuw speelgoed terug op de verlanglijstjes.

Speelgoed voor volwassenen

Op het verlanglijstje van de volwassenen komen waarschijnlijk veel puzzels, gezelschapsspellen en LEGO. De ‘lockdown’ heeft spellenavonden, lekker puzzelen en bouwen met LEGO weer aangewakkerd. Spellen zoals Ticket to Ride, 30 Seconds en Monopoly doen het goed. Ook dobbel- en kaartspelletjes als Qwixx, Regenwormen en Exploding Kittens zijn favoriet. En vergeet ook niet de populaire puzzels van Jan van Haasteren.

Ticket To Ride Amsterdam

Lees hier onze review over het Qwixx dobbelspel en de Qwixx uitbreidingen.

Artiesten van de toekomst

Dromen van de toekomst, dat is wat veel kinderen doen. En wie helpen daar aan mee? Youtubers en andere influencers die speelgoed unboxen blijven razend populair. De verwachting is dat de Kidizoom Vloggercam van Vtech veel op de verlanglijstjes komt te staan en populaire unboxing speelgoed waaronder de nieuwe Remix lijn van L.O.L. Suprise.

Speelgoed trends van 2020

Bouw & Constructie speelgoed

Het tv-programma LEGO Masters heeft voor een enorme boost gezorgd als we kijken naar bouwen met LEGO. Bij kinderen, maar ook bij volwassenen. De grote diversiteit in LEGO bouwsets zorgt dat er voor iedereen wel wat te buowen is, ook voor 16+ en 18+: LEGO Creator Expert, LEGO Architecture, LEGO Ideas en LEGO Art.

Gravitrax uitbreiding tunnels

En vergeet ook niet het andere constructie speelgoed. De Gravitrax knikkerbanen en vele uitbreidingen blijven ontzettend populair, lees hier onze review.

Het jaar van de gaming consoles

Met de lancering van nieuwe gaming consoles kan het niet anders dan dat deze op het verlanglijstje van 2020 komen te staan. Dit jaar worden uitgebracht de Xbox Series S en X (10 november 2020) en de PlayStation 5 (19 november 2020). Maar ook de Nintendo Switch blijft ontzettend populair!

Speelgoed trends van 2020

Samen spelen met het hele gezin

Heeft thuiswerken nadelen? Ongetwijfeld! Maar thuiswerken heeft het samen spelen met het hele gezin wel een boost gegeven. En nu de maatregelen weer strikter worden is de verwachting dat er nog meer gezelschapsspellen voor het hele gezin over de toonbank zullen vliegen.

Froggit van SmartGames

Maar ook de educatieve kant van thuiswerken mag niet ontbreken. Educatief speelgoed behoort absoluut tot de speelgoed trends van 2020. Denk hierbij aan experimenteersets waarmee kinderen proefjes kunnen doen of spelenderwijs meer leren over getallen, taal, etc.

Creativiteit thuis

Knutselen maar! Het thuiszitten heeft ervoor gezorgd dat er veel meer wordt geknutseld. En dit wordt veel gedaan met LEGO Dots, maar ook Diamond painting is nog steeds populair naast de vele knutselsets. En wat denk je van tie dye? De knutseltrend van 2020! Creëer je eigen t-shirts met spetterende patronen!

Tie dye shirt maken

Lees hier hoe jij je eigen tie dye shirt eenvoudig kunt maken!

Oud & vertrouwd

Ook het oude en vertrouwde speelgoed verdwijnt niet van de verlanglijstjes van 2020. Speelgoed van bekende figuren zoals Pokemon, Spiderman (Marvel), Disney Princess, Frozen, Woezel & Pip, Nijntje en Paw Patrol blijven het bovengemiddeld goed doen.

En wat dacht je van Mario. Mario viert dit jaar zijn 35-jarige jubileum en dat wordt gevierd met een interactieve Mario LEGO-lijn, een gelimiteerde heruitgave van klassieke Mario spellen op de Nintendo Switch en een met de Switch bestuurbare Mario Kart Live auto waarmee je virtueel wedstrijden kunt racen door je woonkamer.

Duurzaam spelen

Tot slot een opkomend thema: duurzaam spelen. Een belangrijke speelgoed trend van 2020, want er wordt steeds kritischer naar verpakkingen en materialen gekeken. Binnen hout wordt er bijvoorbeeld veel gewerkt met het FSC keurmerk door merken als Little Dutch en Joueco.

Biobuddi

Ook plastic speelgoed wordt steeds meer gemaakt van bioplastic. Je kent wellicht het merk BiOBUDDI al wel. De blokjes van BiOBUDDI is gemaakt van duurzaam en natuurlijk materiaal uit suikerriet. Ook duurzaam speelgoed zal dit jaar steeds meer op de verlanglijstjes te vinden zijn!

Het Bol.com speelgoedboek

Met al deze speelgoed trends van 2020 kan het dus niet anders dan dat er weer heel veel leuke verlanglijstjes worden gemaakt! En dit kan heel goed met het nieuwe speelgoedboek van Bol.com. Dit boek is dit jaar nog leuker , het papieren boek zit vol digitale innovaties.

Speelgoedboek Bol.com

Via een speciale app kunnen bijna 900 producten uit het boek tot leven worden gebracht. Daarnaast kan je maar liefst 8 luisterboeken beluisteren en er zit zo’n 100 uur aan fun & doe-plezier in het boek! Het boek wordt vanaf 3 oktober 2020 thuisbezorgd bij heel veel gezinnen in Nederland. Ontvang je het boek niet? Dan kan je het afhalen bij een Albert Heijn bij jou in de buurt!

Wat is jouw favoriete speelgoed trend van 2020?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.