Informatief & Tips

Speelgoed voor kinderen met astma

Speelgoed voor kinderen met astma 18 mei 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 36 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (5) en Jasmijn (3).

Speelgoed voor kinderen met astma

Heeft jouw kind astma? En ben je op zoek naar speelgoed dat geschikt is voor hem of haar om mee te spelen? Dat kan een hele opgave zijn. Maar gelukkig is daar hulp. De Stichting SpeelGoed Nederland geeft informatie over goed speelgoed. Ook over speelgoed voor kinderen met astma. Onlangs heeft de stichting een nieuwe folder uitgebracht met informatie. De folder is gratis te downloaden voor ouders, zorginstellingen, scholen en alle andere geïnteresseerden.

Astma is een ontsteking van de longen. De ontsteking is bij astma blijvend. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen zijn in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken. Heeft uw arts u verteld dat u astma heeft? Dan herkent u vast de situatie dat uw longen soms erg gevoelig reageren op prikkels, zoals rook, uitlaatgassen, huisstofmijt of huisdieren. U kunt hierdoor benauwd worden of gaan hoesten. Als dit plotseling opkomt, noemen we dat een astma-aanval. Niet iedereen reageert op dezelfde prikkels en het verschilt per persoon hoe erg astma is. Er zijn verschillende soorten astma. (bron)

Speelgoed voor kinderen met astma

Speelgoed voor kinderen met astma

Uiteraard wil een kind met astma net zo graag spelen als elk ander kind. En dat kan natuurlijk ook, maar er moet wel gekeken worden naar het materiaal waar het speelgoed van gemaakt is. Een grote vijand van kinderen met astma is stof. Het is dan ook erg belangrijk om het speelgoed van kinderen stofvrij te houden. Lees daarover onder meer ons eerdere artikel over het schoonmaken van speelgoed. Via een speciale website kun je ook knuffels bestellen die gemaakt zijn stof- en allergeendicht materiaal. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor de productie van matras-, kussen- en dekbedhoezen voor astmapatiënten. Groot voordeel hiervan is dat de knuffels niet geregeld gewassen hoeven te worden.

Buiten spelen

Buiten spelen is voor ieder kind leuk, ook voor kinderen met astma. Volgens de folder kan dat lastig zijn voor kinderen met astma in de vorm van hooikoorts, omdat ze het dan benauwd kunnen krijgen. Door bij een spel geleidelijk het tempo op te voeren, kan het lichaam zich instellen op de inspanning. Ook wijst de Stichting SpeelGoed Nederland op het belang van goede communicatie met eventuele leiding in sport- of hobbyclubs en docenten op school. Zo is een goede warming-up belangrijk. Ouders die met vragen zitten, kunnen contact opnemen met de advieslijn van het Longfonds (voorheen Astmafonds), telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur onder nummer 0900 – 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek) of een bericht sturen naar [email protected]

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 36 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (5) en Jasmijn (3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.