Baby en Peuter Reviews Speelfiguren en Voertuigen Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Spelen op een speelkleed van jouw eigen stad!

Spelen op een speelkleed van jouw eigen stad! 7 april 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Speelkleed Amersfoort

Bij sommige speelgoed denk ik direct, fantastisch! Nog voordat ik het in huis heb gehaald en getest, kan ik al enthousiast zijn over sommige ideeën. Zo ook in het geval van Jouw Speelkleed. Dit bedrijf maakt speelkleden met een uniek design van jouw favoriete start. En als echte Keientrekker (de bijnaam voor iedereen die geboren en getogen is in Amersfoort) kon ik natuurlijk geen nee zeggen toen we de vraag kregen of we het speelkleed Amersfoort van City Play wilde testen!

Het officiële speelkleed van jouw stad Amersfoort!

Het officiele speelkleed van Amersfoort is onderdeel van City-Play, marktleider in de Benelux als het gaat om het produceren van unieke speelkleden. De ontwerpers werken met oog voor detail en liefde voor de stad. In 2018 is het 1ste kleed ontwikkeld van Rotterdam en inmiddels zijn er 15 verschillende speelkleden ontworpen. De speelkleden zijn leerzaam, herkenbaar en leuk voor kinderen en volwassenen. Met minimaal 20 iconen per stad en het gebruik van meer dan 50 kleuren haal je een uniek item in huis. En hoe tof is het dat City Play €1,- doneert aan een goed doel bij elk verkocht kleed?

Speelkleed-Amersfoort

Dit zorgde bij mij ook direct voor een heel enthousiast gevoel. Ondanks dat Jamie (8) en Fenna (6) er wel al te groot voor zijn. Gelukkig vonden wij gastblogster Iris bereidt speelkleed Amersfoort te testen met haar zoontje Twan (1,5).

Alles over Speelkleed Amersfoort

Speelkleed Amersfoort heeft net als alle andere speelkleden de afmeting 175×115 cm. Een heerlijk formaat voor (jonge) kinderen om op te spelen. Maar het mooiste en bijzonderste aan Speelkleed Amersfoort zijn natuurlijk alle herkenbare en historische plekken die je terugziet tijdens het spelen. Een kleine greep uit de locaties op het speelkleed:

  • Station Amersfoort Centraal
  • Kunsthal KAde
  • Het Mondriaanhuis
  • Stadspark Schothorst
  • Onze Lieve Vrouwetoren
  • De Koppelpoort
Amersfoort-plattegrond

Iedereen die in Amersfoort woont zal deze locaties herkennen! Woon je niet in Amersfoort? Kijk dan eens op de website van City Play of jouw geboorte- of woonplaats al beschikbaar is.

De ervaring van Iris & Twan

Hoe tof is het om een speelkleed te hebben van je eigen stad in ons geval; Amersfoort! Toen wij het kleed binnenkregen waren wij ten eerste al positief verrast over de grootte van het kleed. Het kleed is namelijk lekker groot. 

Speelkleed Amersfoort

Wat ideaal is, is dat er een antislip-laag aan de onderkant van het speelkleed zit, waardoor het kleed goed op zijn plek blijft liggen. Toen het kleed eenmaal op zijn plek lag gingen we natuurlijk gelijk op zoek naar de bekende herkenningspunten van onze stad. En echt alle bekende plekjes staan er op. Van de diertuin tot Onze Lieve Vrouwetoren, het station, de koppelpoort en zelfs de Soesterduinen staan er op.

Speelkleed Amersfoort

Wat het leuk maakt, is dat je een kaart met nummering van alle punten op het kleed erbij krijgt. Zo kun je niets over het hoofd zien en plekjes die je niet gelijk herkent, zijn toch terug te vinden op het kleed. Ons zoontje Twan vond alleen al alle verschillende kleuren helemaal leuk. Na wat auto’s en een tuktuk op het kleed te hebben gezet kon het spelen beginnen. Ook al belandde er soms een auto in De Eem ;-).

Speelkleed Amersfoort is door ons zeker goedgekeurd, en zal hier thuis voor vele uren plezier zorgen. En wat voor ons absoluut een pluspunt is dat bij elk verkocht speelkleed €1,- doneert aan een lokaal goed doel voor kinderen.

Bekijk hier alle speelkleden die beschikbaar zijn, van Amsterdam tot Groningen. Zit jouw woonplaats er tussen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.