Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Dit zijn de leukste 999 Games spellen voor 2 personen

Dit zijn de leukste 999 Games spellen voor 2 personen 19 maart 202110 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Spellen voor 2 spelers

Mis jij door corona ook de spelletjesavonden met vrienden en familie? Wij wel! Gelukkig zijn er ook genoeg spellen voor 2 personen die je gewoon thuis met je partner kunt spelen. Wij hebben de leukste 999 Games spellen voor 2 personen voor je op een rijtje gezet.

999 Games spellen voor 2 personen

Misschien heb je al veel spellen voor 2 personen in huis of misschien speelde je liever spellen met familie of vrienden. In de lockdown is het vaak even niet anders, je bent beperkt in het uitnodigen van medespelers. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar spellen voor 2 personen is toegenomen (logisch!). Ben jij ook op zoek naar een spel voor met zijn tweeën? In dit artikel vind je meer dan genoeg inspiratie. Alle spellen zijn competitief en uitdagend genoeg om samen te spelen.

Het dobbelspel Clever

Ik trap meteen af met één van onze favoriete dobbelspellen thuis: Clever! Dit spel is geschikt voor 1 t/m 4 spelers, maar wij spelen het eigenlijk altijd met zijn tweeën. In dit spel draait het om het zo slim mogelijk inzetten van dobbelstenen. Je hebt slechts een scoreblok, pen en de dobbelstenen nodig. Elke kleur dobbelsteen heeft zijn eigen manier waarom scores worden berekend. Ik leg je het hele spel uit in het artikel ‘Clever, het dobbelspel‘. Wat mij betreft een uitdagend en verslavend spel.

Clever dobbelspel

Het legspel Patchwork

Bij het spel Patchwork draait het om het maken van een lappendeken met tegels. De tegels bestaan uit allerlei vormen en het is aan jou om deze zo slim mogelijk op het tableau te leggen. Maar het is niet zo makkelijk als het klinkt, de tegels kosten zowel knopen als tijd. En zowel de knopen als de tijd die je hebt zijn beperkt. Hoe los je dit op? Want elke knoop die je overhoudt is een punt waard, maar elk leeg vakje geeft 2 strafpunten. Heb jij na het opmaken de meeste tijd en punten, dan ben jij de winnaar. Patchwork is inmiddels een klassieker waarvan ook een juniorversie is uitgebracht. De combinatie van puzzelen en strategie maakt Patchwork een uitdagend spel.

Patchwork - ideaal voor 2 personen

Het puzzelspel Parijs

Het spel Parijs is een puzzelspel voor 2 personen. Samen bouw je een stratenplattegrond om daar vervolgens gebouwen op te zetten. Zorg jij voor de beste verlichting met behulp van aanwezige lantaarnpalen rondom jouw gebouwen, dan scoor jij de meeste punten. En de speler met de meeste punten wint het spel. De extra acties beschikbaar in de vorm van ansichtkaarten maken jet spel nog aantrekkelijker. Parijs speel je in potjes van maximaal 30 minuten, is eenvoudig om te leren en heeft genoeg diepgang om hier een middag of avond zoet mee te zijn.

Parijs - spellen voor 2 spelers

Het tegelspel Aqualin

Het tegelspel Aqualin speelt zich onderwater af. Maak een zo’n groot mogelijke groep met zeediertegels. De ene speler maakt groepen op basis van kleur en de andere speler doet hetzelfde op basis van het soort dier. Zodra de eerste speler een tegel in het veld plaatst zit het spel vol interactie. Elke speler verschuift een tegel en plaatst een nieuwe tegel. Tegels blijven nooit op dezelfde plek staan waardoor dit een heel strategisch spelletje is. Wij hebben Aqualin al eerder mogen testen, je leest hier onze review! Zeker een aanrader in de categorie spellen voor 2 personen!

Aqualin

Het coöperatieve spel Exit

Werk je liever samen dan dat je tegen elkaar speelt? Haal dan met het spel Exit de escape room ervaring naar de woonkamer. Samen los je moeilijke raadsels op om te ontsnappen uit de gevangenis van Exit. Lukt het even niet dan gebruik je de kaartjes met hints, maar let op dit gaat wel van je tijd af. Hoe meer hints je nodig hebt hoe lager je eindscore. Dit spel is spannend en ideaal als je zin hebt in uitdagende puzzels. Benieuwd naar onze ervaring, wij hebben Exit – De dode in de Oriënt Express getest!

Exit - spellen voor 2 spelers

Zijn dit alle spellen voor 2 personen van 999 Games? Absoluut niet! Het aanbod van 999 Games is nog veel groter.
Bekijk hier alle 999 Games spellen die geschikt zijn voor 2 personen >>

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

10 comments

  1. Parijs , wat een leuk spel om te spelen met mijn oudste kleinkinderen.
    Heel graag doe ik mee, maar volg alleen bloglovin.

  2. Ja leuk een spel dat je ook met zijn tweetjes spelen, Parijs de lichtstad bouwen en verlichten. Echt wat voor ons! Het spel ziet eruit alsof prachtig ontworpen is. We maken graag kans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.