Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Spuit Elf wordt brandweerolifant | Review

Spuit Elf wordt brandweerolifant | Review 27 augustus 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Spuit Elf wordt brandweerolifant

De Kinderboekenweek komt eraan! Deze staat in het teken van ‘Worden wat je wil’ waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober. Wij kwamen alvast in de stemming met het boek Spuit Elf wordt brandweerolifant van Harmen van Straaten.

Spuit Elf wordt brandweerolifant

Spuit Elf wordt brandweerolifant is een lief prentenboek over een dapper brandweerolifantje: Spuit Elf. Er zijn meerdere boeken over dit olifantje verschenen, zoals Spuit Elf is nummer 1. Wij zijn thuis vooral fan van Harmen van Straaten dankzij het boek Ik heb lekker een hele grote trekker; een boek dat vrijwel dagelijks nog tevoorschijn komt. Spuit Elf wordt brandweerolifant begint met een droom van Spuit Elf. Hij droomt dat hij mee gaat met de brandweer om een brand te blussen. Hij mag mee op de grote brandweerwagen en mag zelfs de slang even vasthouden om de brand te blussen. Maar hij slaapt zo diep, dat hij het echte alarm mist. Zijn brandweercollega’s zijn al naar de brand, als hij in zijn trapauto erachteraan moet. En zo gaat het wel vaker mis met Spuit Elf. Hij zit net op de wc of hij is zijn helm kwijt als hij in actie moet komen.

In de brandweerkazerne gaat het alarm.
De brandweerolifanten roetsjen langs de paal naar beneden en springen op hun wagens, op weg naar de brand.
Maar Spuit Elf is weer eens te laat.
Hij slaapt door alles heen.
Of hij zit net met een boek op de wc.
Of hij is zijn helm kwijt…
Hoe kan Spuit Elf toch brandweerolifant worden?

Harmen van Straaten

Harmen van Straaten illustreerde ruim vierhonderd boeken in binnen- en buitenland en schreef ruim vijftig boeken. Zijn werk is bekroond met diverse prijzen, waaronder de Gouden Appel en de Sankei Children’s Book Award. Zijn werk is vertaald in het Duits, Amerikaans, Japans, Koreaans, Frans, Noors, Zweeds en Deens. In 2013 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk.

Spuit Elf wordt brandweerolifant

Wat vonden wij van het boek?

Spuit Elf wordt brandweerolifant is ook weer een heerlijk boek met mooie illustraties. De kinderen beleven er veel plezier aan. Spencer (6) kan het boekje zelf lezen en samen lezen we het voor aan Jasmijn (4). De kinderen vinden het een grappig boek met een leuk verhaal en mooie illustraties. Zelf heb ik er ook om gegniffeld, want Spuit Elf is natuurlijk een briljante naam voor een brandweerolifantje. Je moet er maar op komen! Of de kinderen na het lezen van het boek zelf ook bij de brandweer willen? Nee, dat niet. Spencer wil de ruimte in om met robots te werken en Jasmijn wordt later prinses heeft ze besloten. Maar dat mag de pret niet drukken, Spuit Elf wordt brandweerolifant is een hele mooie aanvulling op de boekenkast!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.