Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Star Trek Prodigy: Supernova | Review

Star Trek Prodigy: Supernova | Review 20 januari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Star Trek Prodigy: Supernova

Kijk jij de animatieserie Star Trek: Prodigy? Wist je dat er ook een game van is? Star Trek Prodigy: Supernova is onlangs verschenen op de PlayStation 4PlayStation 5Nintendo Switch, Xbox One, Xbox X|S en Steam. Het is de allereerste Star Trek-videogame die is ontworpen voor het hele gezin om samen van te genieten. Wij kregen het spel toegestuurd op de Nintendo Switch en vandaag lees je onze bevindingen.

Het verhaal van Star Trek Prodigy: Supernova

Nadat de U.S.S. Protostar vreemde gegevens oppikt van een stervende ster, hapert de transporter en wordt de bemanning door het heelal verspreid. In een race tegen de klok moeten Dal R’El en Gwyndala niet alleen hun bemanningsleden Jankom Pog, Rok-Tahk, Zero en Murf redden. Maar ook hun schip, nieuwe buitenaardse soorten en een heel planetenstelsel. Dit voordat alles wordt vernietigd door een supernova! Maar let op de lucht voor de dodelijke nieuwe nemesis en hun leger van robots. Die zullen die voor niets stoppen om de Protostar te vernietigen en de hele loop van de geschiedenis te veranderen! En kijk uit voor Hologram Janeway als ze Dal en Gwyn de wegen van de Federatie leert. 

Wat vinden wij van het spel?

Wij zijn thuis niet per se ‘Trekkies’, maar we zijn wel gek op games dus we gingen vol enthousiasme aan de slag met dit spel. Je kunt het spel of met z’n tweeën co-op spelen. Het spel wordt aangeraden voor kinderen van 7 jaar en ouder. In ons geval was vooral ons zoontje van 8 er druk mee. Ondanks dat hij de karakters niet kende, kon het toch zijn interesse vasthouden. Los van dat het spel er tof uitziet, kwam dat vooral door de vele puzzels die erin zitten. Het is een actie-avonturengame die goed toegankelijk is voor jonge spelers. Onderweg kun je ook nog van alles verzamelen en zo je spullen upgraden. Voor de liefhebbers van de serie van van Star Trek zal Star Trek Prodigy: Supernova een feest der herkenning zijn. Al met al vinden wij (en vooral ons zoontje ;-)) het een leuke en vermakelijke game. Het spel verveelt niet snel en er is veel te ontdekken.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.