Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Steen, Papier, Schaar, het kaartspel | Review

Steen, Papier, Schaar, het kaartspel | Review 20 oktober 20212 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Steen, Papier, Schaar kaartspel

Regelmatig roepen ze het hier in huis: steen, papier, schaar! De bijbehorende gebaren worden gemaakt en dit spelletje bepaalt hier vaak wie ergens mee mag beginnen. Toen wij onlangs de Battle Cubes mochten testen was het al feest. Maar toen we het kaartspel Steen, Papier, Schaar van Tucker’s Fun Factory binnen kregen was het ook feest!

Steen, Papier, Schaar, het kaartspel

Het Steen, Papier, Schaar kaartspel van Tucker’s Fun Factory is dus gebaseerd op het populaire spel met handgebaren. In dit razendsnelle actiespel spelen de gebaren dan ook een belangrijke rol. Welk gebaar je moet maken is afhankelijk van de kaarten die op tafel komen. Kijk goed naar de symbolen en maak zo snel mogelijk het juiste gebaar!

Steen, Papier, Schaar kaartspel

De inhoud

Wij mochten het Steen, Papier, Schaar kaartspel testen dus kunnen jullie er alles over vertellen. Allereerst dat het verpakt zit in een klein handig blikje. Zo neem je het spel eenvoudig mee op reis of mee naar vrienden of familie. In het blikje tref je de speelkaarten en een speluitleg.

De inhoud

Hoe werkt het kaartspel?

Het spel werkt heel eenvoudig! Alle kaarten worden geschud en met de kant met de 3 symbolen naar boven gelegd. De speler die het spel begint draait de bovenste kaart om zodat er één symbool tevoorschijn komt. Bijvoorbeeld een gele schaar, blauw papier of een rode steen. Het is nu aan alle spelers de taak om dit symbool te vergelijken met de drie symbolen op de andere kaart.

Steen Papier Schaar Kaartspel

Kijk zo snel mogelijk naar dezelfde kleur. Op de afbeelding hierboven zie je dus een blauwe steen en een blauwe schaar. Nu is de vraag: welk symbool wint? Dit is heel simpel:

  • De steen wint van de schaar
  • De schaar wint van papier
  • En papier wint van de steen

In het bovenstaande voorbeeld wint de steen dus van de schaar. Wie nu als eerst met zijn hand het symbool van de steen maakt boven op de kaart met één symbool, die wint de kaart. Dit doe je tot alle kaarten zijn gespeeld. Wie de meeste kaarten heeft wint het spel!

Maar let op! Het kan ook voorkomen dat je twee dezelfde symbolen in dezelfde kleur ziet. In dat geval is er geen winnend symbool en moet er in de handen worden geklapt. De speler die dit als eerste doet wint de kaart!

In handen klappen

Onze ervaring met het Steen, Papier, Schaar kaartspel

Hier in huis is het Dobble kaartspel ook favoriet. En het Steen, Papier, Schaar kaartspel heeft hier wel wat van weg. Dus het kon eigenlijk niet anders dan een succes worden. De eerste paar kaarten was even in komen, maar al snel hadden Jamie (9) en Fenna (7) het spel door. Een echte hit hier dus in huis, want wij zijn eigenlijk allemaal gek op snelle kaartspellen. Ook ik deed een potje mee en je zag Jamie en Fenna nog fanatieker worden. Fenna riep ook direct: Als het weer speelgoed dag is op school, dan neem ik dit spel mee! Dan kan je wel concluderen dat het een succes is.

Het Steen, Papier, Schaar kaartspel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud en is te spelen met 2 tot 6 spelers. Een potje duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.