Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Review | Superjuffie en het apencircus

Review | Superjuffie en het apencircus 14 juli 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Superjuffie en het apencircus

Kennen jullie de leukste juf van Nederland al? Dat is Superjuffie! Wat Superjuffie zo bijzonder maakt? Dit is niet zo maar een juf er is iets heel bijzonders met haar aan de hand. Dit keer staat er ook weer een vrolijk avontuur te wachten in het nieuwste boek: Superjuffie en het apencircus.

Wie is Superjuffie?

Juf Josje is Superjuffie en er zijn al diverse boeken geschreven waarin je kan lezen over haar avonturen. Misschien ken je de eerdere boeken wel, zo is het allemaal begonnen met Superjuffie! In de serie verschenen meerdere boeken waaronder Superjuffie op safari en Superjuffie op kamp. De boeken zijn geschreven door Janneke Schotveld. Het idee voor deze boeken ontstond in de trein van Den Haag naar Utrecht. Janneke was net naar de Kinderboekenmarkt geweest waar haar werd gevraagd om een nieuwe bundel voor school te schrijven.

Ik zat in die trein en dacht: ik kan helemaal geen verhaal schrijven over school, want school is heel serieus en echt en in mijn verhalen is de wereld altijd een beetje anders dan anders. Maar ineens zag ik Superjuffie voor me en kreeg ik de onweerstaanbare drang om een hapje van een krijtje te nemen…

Bron: Janneke Schotveld

Superjuffie en het apencircus

Vandaag vertellen we jullie dus meer over het achtste deel alweer. En dit boek is zeker leuk om nu in huis te halen, het begint namelijk tijdens de zomervakantie! En laat die nou net begonnen zijn of voor de deur staan.

Superjuffie en het apencircus

Het verhaal

Superjuffie

Het is zomervakantie en er is een circus in de stad. In dit circus vindt je geen wilde dieren want deze zijn verboden. Juf Josje en Hakim kunnen er dus zonder problemen naar toe, toch? Juf Josje gaat overigens niet alleen, want ook veel van de kinderen uit haar klas bezoeken het circus. En al snel raken ze verzeild in een nieuw avontuur. En Jus Josje krijgt ondanks de vakantie ook nog heel veel te maken met meester Snor, vaker dan haar lief is. Meester Snor lijkt ergens mee te zitten, wanneer Juf Josje erachter komt waarmee staat ze voor een moeilijke keuze. Gaat ze hem helpen of niet?

Wat vinden wij van het boek?

Onze bijna 7-jarige kwam begin van het schooljaar heel enthousiast uit school. De juf las namelijk voor uit een heel leuk boek: Superjuffie! Toen we de kans kregen om Superjuffie en het apencircus te lezen was hij dus heel enthousiast. En dat was hij na het lezen van het boek nog steeds. Janneke Schotveld heeft weer een heerlijk verhaal geschreven. En het is ook nog eens heel leerzaam. Je leert namelijk waarom dieren niet meer in het circus mogen optreden en wat dat betekent voor het circus. Je leert dit op verschillende manieren en het verhaal wordt ondersteund door mooie illustraties.

Superjuffie

Ook leuk om te lezen: Pelle op reis – zo voorkom je een leesdip in de zomer

Deze illustraties zijn gemaakt door Annet Schaap en creëren een mooi beeld bij het verhaal! Het is een mooie verhouding aan tekst en illustraties in het boek. Ook onze 5-jarige vond het daarom leuk om mee te kijken.

Het boek heeft een enorme aantrekkingskracht en dit komt waarschijnlijk omdat kinderen zich in de karakters herkennen. Ze gaan nou eenmaal dagelijks naar school en hebben een juf of meester voor de klas. Volgens mij zouden ze het liefst zelf al deze avonturen mee maken, Jamie in iedere geval wel! Wat ons betreft absoluut een aanrader!

Hebben jullie het boek Superjuffie en de apenstreken al gelezen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.