Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Tekenneus, kan jij tekenen met je neus?

Tekenneus, kan jij tekenen met je neus? 16 april 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Tekenneus van Megableu

Spelletjes waarbij je iets moet tekenen, je kent ze vast. Denk hierbij aan Pictionary of Pictionary Air! Je tekent iets en je medespelers moeten raden wat je tekent. Dit kan al behoorlijk lastig zijn, maar wat als je met je neus moet tekenen? Dat wordt helemaal een uitdaging! Wil jij die uitdaging aangaan? Dan is Tekenneus van Megableu iets voor jou!

Tekenneus van Megableu

Tekenneus van Megableu is een gezelschapspel dat geschikt is voor de hele familie. Eigenlijk is het gewoon geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar oud. In het spel draait het om het tekenen van objecten die op een kaartje staan geschreven. Dit tekenen doe je alleen niet met de hand, maar met je neus. Een hilarisch tekenspel wat wij mochten uittesten!

Tekenneus van Megableu

De inhoud

Hoe teken je dan precies met je neus zul je wellicht denken. Dat wordt al gauw duidelijk als je het spel Tekenneus opent. In de doos vind je een doorzichtig tekenbord, stift, opzetstukken, wisser, de spelkaarten en een prachtige bril die jou voorziet van een tekenneus!

De inhoud

Een aantal simpele spelonderdelen waarmee je direct aan de slag kan.

Hoe werkt het?

Tijdens het spel Tekenneus draait het dus om tekenen met de neus. Je bevestigt de stift op de speciale tekenbril, je pakt het doorzichtige bord en je bent bijna klaar om te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een kaartje waarop staat wat je moet tekenen. Deze plaats je bovenop het tekenbord zodat jij als tekenaar de woorden kan lezen.

Nu is het de bedoeling dat je gaat tekenen en de overige spelers gaan raden. Alle vijf de woorden op het kaartje ga je proberen te tekenen en voor ieder goed geraden woord krijgt de tekenaar en de speler die het woord geraden heeft een punt. Zo kun je dit tegen elkaar spelen of in teams. Bepaal zelf hoelang of hoeveel kaarten er gespeeld worden, houd de punten bij en bepaal uit eindelijk de winnaar door de punten te tellen.

Wat vinden wij van Tekenneus?

Bij de productomschrijving van het spel Tekenneus stond al het woord hilarisch. Maar dat is natuurlijk een prachtige verkooptekst, de vraag is altijd is het dan ook daadwerkelijk hilarisch? Wat ons betreft is daar maar één antwoord op: jazeker! Al vanaf het moment dat je de bril opzet is het lachen geblazen. Probeer dan nog maar is te tekenen 😉

Tekenen met je neus

Het fijne aan dit spel is dat er een elastiek bij de bril zit. Een verstelbaar elastiek dat zorgt dat de bril goed op je hoofd blijft zitten, zowel bij kinderen als volwassenen. We konden dus om en om aan de slag om onze tekenkunsten te tonen. En heel eerlijk, die van mij waren niet best!

Tekenneus

De kinderen gingen van lachbuien naar serieuze tekenpogingen en we hebben echt heel veel lol gehad met zijn vieren. De kans is heel groot dat dit spel binnenkort mee op vakantie gaat (mits het in de koffer past), want hier kunnen nog heel veel leuke momenten mee beleven. En de kinderen kunnen niet wachten het met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Aanrader dus!

Ook leuk om te lezen: Pen Silly, de gekke trillende pen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.