Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles | Leestip!

Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles | Leestip! 9 juli 2021Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles

Fans van De Waanzinnige Boomhut opletten; Terry Denton is terug. De professor van bijna alles heeft al zijn kennis gebundeld in een heel dik boek Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles. En zo kunnen lezers op speelse wijze van alles leren over het heelal, de aarde, het menselijk lichaam, dieren en eigenlijk over van alles. En al die informatie wordt natuurlijk weer op hysterische en hilarische wijze gebracht zoals we gewend zijn van Terry Denton. Ook ik heb door het meelezen van het boek dingen bijgeleerd over zwaartekracht, magnetische velden en stromatolieten. Dus lees zeker mee ouders, wie weet steek je er nog wat van op.

Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles

Bijna 300 pagina’s vol met tekeningen en feitjes over het leven op aarde en daarbuiten in het heelal. Dat laatste onderwerp is waar Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles mee begint en het wordt gelijk duidelijk dat het boek ook gewoon gaat over onderwerpen die eigenlijk niet te bevatten zijn. “Als je een ruimte auto had die 1000 km per seconde kon rijden, dan zou je er alsnog 20 biljoen jaar over doen om bij de uiterste rand van het heelal te komen. Dat is een heel lange tijd. Veel langer dan het heelal bestaat. En… om je nog verder in verwarring te brengen: niemand weet of het heelal wel echt een rand heeft.”

Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles gaat ingewikkelde onderwerpen niet uit de weg alleen maar omdat het voor kinderen is. Alles wordt gewoon uitgelegd met behulp van tekeningen. Ondanks dat ik weet dat Vayèn lang niet alles begrijpt wat ze leest, blijven er toch kleine feitjes hangen. Laatst begon ze uit het niets over atomen. “Mam, wist je dat ALLES bestaat uit atomen? Maar een atoom is eigenlijk niks, dus wij zijn eigenlijk NIKS”. Vol heerlijke verbazing, echt grappig.

Dit is zo’n boek wat je als kind er heel vaak bij kan pakken en het blijft voorlopig bij ons nog in de kast staan. Het boek is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Maar ook als 34-jarige is het leuk om je natuur- en scheikundelessen van de middelbare school weer eens op te frissen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb toen grotendeels van de tijd niet zitten opletten. 

Natuurkunde, scheikunde, biologie op een grappige manier uitgelegd aan kinderen. Echt een aanrader, een boek dat de aanschafprijs meer dan waard is want het blijft denk ik jarenlang leuk om te lezen.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.