Asmodee Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary | Review

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary | Review 8 januari 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Eén van mijn all time favoriete spellen is Ticket to Ride. We spelen dit al jaren en nog steeds met heel veel plezier. Er zijn verschillende varianten van, zoals New York, London of zelfs van ons eigen Amsterdam. Onlangs is misschien wel de meest bijzondere versie van het spel verschenen: Ticket to Ride Europe 15th Anniversary. Deze is uitgegeven vanwege het 15-jarig bestaan van dit spel. Wij mochten het reviewen en vandaag lees je er alles over!

Inhoud

 • 1 groot spelbord met Europese routes en nieuwe illustraties
 • 5 blikjes met elke 45 gedetailleerde treintjes
 • 15 gekleurde treinstations
 • 5 scorepionnen
 • 110 treinkaarten
 • 108 bestemmingskaarten (elke bestemmingskaart die ooit is verschenen)
 • Spelhandleiding
 • 1 European Express Bonuskaart
 • 1 Big Cities of Europe overzichtskaart

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

De speciale Ticket to Ride Europe 15th Anniversary heeft een extra groot speelbord met nieuwe illustraties. Ook de treintjes zijn speciaal, ze zijn extra gedetailleerd en komen samen met de treinstations in prachtige blikjes. Ook is elke bestemmingskaart die ooit verschenen is sinds de eerste uitgave van Ticket to Ride Europe inbegrepen. Naast het normale spel, kun je deze editie ook spelen met de drie spelvarianten die werden geïntroduceerd in de Europa 1912-uitbreiding.

 • Europe 1912 – Speel alleen met de bestemmingskaarten met het Europe-logo.
 • Mega Europa – Speel met de bestemmingskaarten van het basisspel en met het 1912-logo.
 • Grote Steden van Europa – Speel met de Big Cities bestemmingskaarten.

Het uiteindelijke doel van het spel blijft hetzelfde, ook in deze schitterende Ticket to Ride Europe 15th Anniversary editie. Het is de bedoeling dat je de meeste punten scoort door treinroutes aan te leggen. In het begin van het spel krijgt iedere speler enkele bestemmingskaarten om uit te kiezen. Hierop staan de routes die je moet aanleggen en hoeveel punten je daarmee kunt verdienen. Verzamel treinkaartjes in de juiste kleuren om zo jouw treintjes neer te kunnen zetten op het bord en jouw routes aan te leggen. Uiteraard kun je elkaar daarin dwarsbomen. Bonuspunten kunnen verdiend worden met bijvoorbeeld de langste route. Het spel is geschikt voor twee tot vijf spelers. Een potje duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Let op; het is niet geschikt voor de reguliere uitbreidingen van Ticket to Ride.

Wat vonden wij van het spel?

De Ticket to Ride Europe 15th Anniversary is schitterend. Het speelmateriaal is ontzettend mooi, het ziet er zo chic en gedetailleerd uit. Alles is nog mooier dan in het normale spel. Ticket to Ride vind ik sowieso al een fantastisch spel, maar het is extra leuk dat je met deze jubileumeditie allerlei varianten kunt spelen. Dit is echt een hele goede cadeautip voor spelletjesliefhebbers. Voor de Ticket to Ride fans onder ons mag deze speciale editie zeker niet in de spelletjeskast ontbreken. Ik kan het dan ook zeker aanraden!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.