Reviews Spellen en Puzzels Televisie & film

Tip! Buurman & Buurman spellen

Tip! Buurman & Buurman spellen 6 december 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Buurman & Buurman spellen

Zijn Buurman & Buurman ook zo populair bij jullie thuis? Er draait een nieuwe film van deze twee klushelden in de bioscoop en om dat te vieren zijn er ook twee nieuwe Buurman & Buurman spellen van Just Games te koop: blokkentoren spel & leren combineren. En wij mochten allebei deze spellen testen!

Leren Combineren

De eerste van de Buurman & Buurman spellen is Leren Combineren. Dit is een erg leuk en leerzaam spel. Je kunt verschillende vellen in de doos leggen waar je opdrachten mee kunt doen. Het idee is steeds om combinaties te maken. De verschillende vellen hebben allemaal andere thema’s. Je moet bijvoorbeeld tellen of vormen bij elkaar zoeken met de pennetjes. Je krijgt er vier pagina’s met opdrachten bij die allemaal dubbelzijdig bedrukt zijn. In totaal heb je daardoor 242 opdrachten.

Heb je de juiste combinatie gevonden? Dan gaat het lampje branden. Dit spel is echt wat voor ons zoontje Spencer (bijna 5). Hij is gek op rekenen en puzzelen, dus Leren Combineren viel in de smaak. De pagina met tellen is dan ook zijn favoriet. Spelletjes doen is hier thuis erg populair, en het is extra leuk als een spel leerzaam is. En het voordeel hiervan is, is dat Spencer het prima alleen kan doen. Hij wisselt zelf de pagina’s en snapt wat de bedoeling is. Echt een aanrader dit spel!!

Blokkentoren spel

Bouwen hoort natuurlijk bij Buurman & Buurman! Het Blokkentoren spel is heel anders dan Leren Combineren. Dit is meer een doen- dan een denkspel. Je begint het spel met een toren die al gebouwd is. De spelers moeten steeds een blokje wegpakken en boven op de toren leggen. Hierdoor wordt de toren natuurlijk steeds minder stabiel. Vaste handen en stalen zenuwen zijn dus erg belangrijk!

Buurman en Buurman spellen 1

Deze van de Buurman & Buurman spellen vereist dus weer hele andere kwaliteiten dan het eerste spel. Het spel is überhaupt al spannend, maar je krijgt er ook nog eens een dobbelsteen bij die bepaalt of jij rood of geel moet pakken. Ook dit spel viel thuis goed in de smaak. Er is natuurlijk maar weinig zo leuk als een blokkentoren helemaal om zien vallen. Ik vond het grappig om te zien dat Spencer hier echt de concentratie voor had en ook een stuk voorzichtiger de blokjes eruit pakte dan ik en er echt aanleg voor had.

Buurman en Buurman spellen 1

Al met al zijn beide Buurman & Buurman spellen echt aanraders. Ze zijn allebei om hele andere redenen erg leuk.

Alles over de nieuwe Buurman & Buurman film

Sinds eind november draait de nieuwe Buurman & Buurman film in de bioscoop. In Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! zijn de klunzige buurmannen natuurlijk weer met van alles bezig. Zo proberen ze op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… Het wordt een avontuur vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. A je to!

Meer Buurman & Buurman? Wist je al dat de serie te zien is op Just4kids.tv?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.