Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Tiptoi | Het liedjesboek voor onderweg

Tiptoi | Het liedjesboek voor onderweg 13 mei 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

tiptoi - het liedjesboek voor onderweg 6

Tiptoi is nog steeds een absolute favoriet hier thuis! En er is een nieuw boek: Het liedjesboek voor onderweg. Lekker meezingen achterin de auto en ondertussen een spel spelen. Of gewoon thuis uiteraard. Wij hebben het boek getest en vandaag lees je onze bevindingen!

Het liedjesboek voor onderweg

Om dit boek te kunnen gebruiken heb je een tiptoi stift nodig. Deze kun je los kopen of met een starterset. De stift krijg je dus niet bij Het liedjesboek voor onderweg. Met de stift kun je aan de slag!

Samen met liedjes als ‘Old MacDonald had a farm’, ‘de wielen van de bus’ of ‘schipper mag ik overvaren’ komen aan bod in dit boek. Daarnaast schuilt achter ieder plaatje een verhaal of liedje. Kinderen kunnen deze met de stift aanraken. Ga je aan de slag? Tip dan eerst op het symbool dat ervoor zorgt dat het boek wordt geactiveerd. Daarna wijst het zich allemaal vanzelf. Wil je toch nog wat uitleg? Geen probleem, want Merlin de Meeuw vertelt je graag over alle mogelijkheden.

Verschillende symbolen

Net als voorgaande tiptoi boeken heeft ook Het liedjesboek voor onderweg allerlei mogelijkheden. Door op één van de symbolen rechtsonder op de pagina te tippen, kies je voor ontdekken (het oog), het spelen van een spel (de dobbelsteen) of het luisteren naar een liedje (de muzieknoot). Zo kun je in het bos bij een knapperend kampvuur deelnemen aan een zoekspel. Luister goed naar wat er wordt gezocht en tip op de juiste afbeelding. Speel een dierenrijmspel op de boerderij of ga aan de slag met een geheugenspel waarbij je steeds alle gevraagde dieren uit de zee in de juiste volgorde moet aantippen.

tiptoi - het liedjesboek voor onderweg 6

Wat vinden Spencer en Jasmijn van het boek?

Spencer (6) en Jasmijn (4) spelen heel vaak met tiptoi. We hebben inmiddels al een aardige verzameling boeken verzamelend en geregeld zitten ze met de hele stapel aan tafel. Om gebekvecht te voorkomen, hebben we ook allebei hun eigen stift. Toen we Het Liedjesboek voor onderweg thuisgestuurd kregen, waren ze dan ook gelijk enthousiast. Jasmijn helemaal, want zij vindt niets leuker dan hard meezingen met liedjes en dansen. En dit is een heel boek vol liedjes! Maar zoals we van tiptoi gewend zijn, is het veel meer dan dat. Er zitten allerlei leerzame spelletjes in en er zijn sowieso weer veel mogelijkheden.

tiptoi - het liedjesboek voor onderweg 6

De liedjes zijn leuk en herkenbaar voor de kinderen. Wij spelen eigenlijk altijd thuis met tiptoi, maar bij de eerstvolgende autovakantie neem ik zeker ook de tiptoi stiften en de boeken mee. Lekker samen liedjes zingen! Nog een kleine tip; je kunt ook een koptelefoon aansluiten op de tiptoi stift 😉

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.