Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Bouwen met Twickto Construction speelgoed!

Bouwen met Twickto Construction speelgoed! 5 maart 202010 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Twickto Construction speelgoed

DUPLO, Kapla, LEGO en K’nex! Het behoort allemaal tot het bouw- en constructiespeelgoed dat favoriet is bij veel kinderen. Maar heb je ook al eens van het Twickto Construction speelgoed gehoord? Het lijkt minder populair te zijn, maar dat vinden wij onterecht.

Wat is Twickto?

Twickto is constructie speelgoed dat pas wordt verkocht sinds 2015. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom het minder populair is, het is nog niet zo bekend als andere merken. Maar het is wel speelgoed waar wij graag aandacht aan schenken.

Twickto Construction speelgoed

Voor het ontstaan van Twickto gaan we naar het jaar 1995, het jaar waarin Gert-Jan (de bedenker van Twickto) op zoek ging naar speelgoed voor zijn twee zoons. Gert-Jan zocht symmetrisch speelgoed dat aan alle kanten aan elkaar gekoppeld kan worden. En wat bleek, het was niet te vinden! Gert-Jan maakte zelf een ontwerp voor nieuw constructiespeelgoed en in 2015 bracht zijn zoon het op de markt! Twickto Construction speelgoed was een feit!

De Twickto Construction bouwsets

Er zijn inmiddels al verschillende Twickto bouwsets uitgebracht. Zo schreven wij in 2018 al een review over de Twickto Aviation 1 bouwset. Deze bouwset heeft de nominatie ‘Speelgoed van het Jaar 2018’ op zak! Later schreven we nog over de Twickto Emergency 1 bouwset en nu is het de beurt aan de Twickto Creation 1 & 2 bouwset!

Twickto Construction speelgoed

Bouwen met Twickto Creation 1

Met de Twickto Creation 1 bouwset bouw je een helikopter, brug of een raket. En met je eigen fantasie bouw je nog heel veen anders, want daar is waar Twickto omdraait. Alle bouwsets helpen je op weg, maar stimuleren kinderen ook om zelf hun eigen fantasie te gebruiken.

Twickto Creation 1 - de inhoud

De Twickto Creation 1 bouwset bestaat uit 143 onderdelen en deze zitten opgeborgen in een handige opbergbak. In de bak is ook een handleiding en een ‘bouw sleutel’ te vinden. De handleiding vertelt je hoe je alle onderdelen aan elkaar bevestigd en laat je zien hoe je de brug, raket en helikopter kunt bouwen.

Hoe werkt Twickto?

Het is een kwestie van klikken en draaien! En voor de complexe bouwwerken is er de ‘bouw sleutel’ zodat je in alle situaties de onderdelen aan elkaar kunt bevestigen. Jamie (7 jaar) en Fenna (5 jaar) bedachten zich geen moment toen de bak werd geopend. Ze begonnen zelf te bouwen en lieten de handleiding links liggen!

Klikken!
Twickto
Bouwen

Wat vinden wij van Twickto Creation 1?

Met het Twickto Construction speelgoed bouwden Jamie en Fenna een stoel en een tafel. En hoe klein de stoel ook was, ze konden er beiden op zitten zonder dat deze kapot ging. Dat is dan ook de kracht van Twickto. Het is heel uitnodigend om lekker te gaan bouwen, maar het is daarnaast ook van een goede kwaliteit. Eigenlijk net als wat je gewend bent van LEGO. Absoluut kwalitatief goed bouwspeelgoed!

In de bak zitten voldoende onderdelen om lekker te bouwen. En het is makkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. En in de opbergbak berg je het gemakkelijk op of neem je het mee naar vriendjes en vriendinnetjes!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

10 comments

  1. Mijn kleinkinderen vinden dit vast en zeker leuk om mee te bouwen.
    Voor hen doe ik graag mee, maar ik heb om privéredenen geen facebook en instagram , volg alleen wel bloglovin. Hoop mee te mogen loten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.