Asmodee Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Unstable Unicorns | Strijd met jouw eenhoornleger!

Unstable Unicorns | Strijd met jouw eenhoornleger! 7 juli 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Unstable Unicorns

Een spel dat helemaal draait om eenhoorns én het flink jennen van jouw medespelers. Dat is Unstable Unicorns. Dit kaartspel van Asmodee staat garant voor veel plezier!

Unstable Unicorns

In Unstable Unicorns is het de bedoeling dat jij jouw eigen eenhoornleger samenstelt. En ondertussen zit je jouw medespelers flink dwars. Het is een grappig en strategisch kaartspel. Je kunt het met 2 tot 8 spelers spelen. Iedere speler krijgt 5 kaarten in zijn hand. Voor je op tafel is jouw stal. Daarin moet je een aantal eenhoorns verzamelen. Speel je met 2 tot 5 spelers, dan heb je er 7 nodig. Speel je met 6-8 spelers, dan moet je 6 eenhoorns in jouw stal verzamelen. Iedere speler krijgt in ieder geval een baby eenhoorn om mee te beginnen in zijn of haar stal.

Daarna gaat het beginnen! Elke ronde voer je een aantal acties uit. Er zijn verschillende soorten kaarten. Uiteraard gewone eenhoorn kaarten, magische eenhoornkaarten, magische effecten en positieve en negatieve effecten. Ook zijn er stop-kaarten. Daarmee kun je een move van een andere speler stoppen. Sommige van de effect-kaarten zorgen ervoor dat je aan het begin van jouw beurt een handeling mag of moet doen. Vervolgens trek je een kaart. Daarna mag je een kaart spelen of nog een kaart trekken. Aan het einde van jouw beurt kijk je of je niet te veel kaarten in je hand hebt. Dit mogen er 7 zijn. Eventueel overschot leg je op de aflegstapel.

Unstable Unicorns

En je kunt elkaar echt flink dwars zitten. Unstable Unicorns zit vol met ontzettend leuke kaarten. Je kunt elkaar op allerlei manieren pesten of zelfs elkaars eenhoorns gewoon vernietigen. Uiteindelijk is het aan jou om zo strategisch mogelijk te spelen en te zorgen dat jij jouw stal als eerste vol hebt!

Wat vond ik van het spel?

Unstable Unicorns is een ontzettend leuk spel. De vormgeving is superleuk en de kaarten zijn humoristisch en origineel. Je moet wel tegen een stootje kunnen, want je kunt echt flink gepest worden door jouw medespelers. Uiteindelijk vergt het flink wat denkwerk om te bepalen hoe het beste jouw stal vol kunt krijgen. Wanneer speel je welke kaart? Ga je proberen de anderen zoveel mogelijk dwars te zitten of richt je je volledig op jezelf? En dat allemaal met humoristische eenhoorns. Wat wil een mens nog meer? Een absolute aanrader dus!!

Unstable Unicorns

Meer van Asmodee? Ken je Dixit al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.